Българският капитан, отвлечен край бреговете на Бенин преди повече от

...
Българският капитан, отвлечен край бреговете на Бенин преди повече от
Коментари Харесай

Освободеният от пиратски плен български капитан се прибира до дни у нас

Българският капитан, похитен край крайбрежията на Бенин преди повече от месец, е освободен, оповестиха от външното ни министерство.
Освободиха българския капитан, похитен от пирати в Африка Нашият съотечественик към този момент е на европейска земя
Той и още 7 души от екипажа на контейнеровоза " Томи Ричер " бяха взети за заложници от пирати в Гвинейския залив.
Снимка: btvnovinite.bg
Корабът плава под португалски байрак, а транспортната компания, която го обслужва, е основана в Германия.
Снимка: btvnovinite.bg
Бенинските пирати атакуват контейнеровоза на 19 април и водят българина и част от екипажа. На борда остават 11 души с група от пиратите. Бреговата защита на Бенин и Нигерия съумяват да овладеят кораба.
Снимка: btvnovinite.bg
Преговорите за освобождение на отвлечените, обаче, не престават повече от месец. През цялото време дипломатите ни са в тясна съгласуваност със притежателите на кораба.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имаше информация, която постъпваше спорадично в целия този интервал, че те са били в положително здраве с естествени оказвани грижи и към днешно време всички те са в положително положение. Преговорите са били задоволително дълги, събитията не са били лесни “, разкрива Христо Полендаков, общоприет шеф „ Двустранни връзки " в Министерство на външните работи.
Снимка: btvnovinite.bg
От външното ни министерство нито удостоверяват, нито отхвърлят плащан ли е откуп за свободата на моряците. По предписание в сходни случаи се поставят оптимални старания за опазване на конфиденциалност - както за събитията, по този начин и за имената на отвлечените.
Българин е в плен на пиратите, които нападнаха кораба край Бенин Той е капитанът на контейнеровоза и е единственият български жител на борда
Според капитан Димитър Димитров от Европейската конфедерация на морските капитани постоянно при пиратски набези става въпрос за пари. Какви откупи се заплащат обаче остава в загадка.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Знае се, че тези корабособственици ще имат и други кораби в този регион и те оптимално се пазят да остане в загадка, с цел да няма други набези. Сумата ще остане загадка и по счетоводни аргументи, защото тези случаи минават и през въздействието на застрахователите. Това е общоприета процедура “, споделя к.д.п. Димитър Димитров.

В момента българинът е в Европа и до дни се чака да се прибере при фамилията си у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР