Българският кандидат за европейски комисар се яви на изпит пред

...
Българският кандидат за европейски комисар се яви на изпит пред
Коментари Харесай

Как Мария Габриел защити пред ЕП номинацията си за еврокомисар

Българският претендент за европейски комисар се яви на изпит пред евродепутатите. Близо 3 часа продължи чуването на Мария Габриел в Европейския парламент пред сътрудниците й от няколко комисии. Ако бъде утвърдена, в Европейската комисия тя ще дава отговор за цифровизацията в Европейски Съюз, съобщи Нова телевизия.

В началото на своето ревю Габриел приказва на български език. " За мен е чест да бъда пред вас като претендент за комисар, отговарящ за цифровата стопанска система и общество. Надявам се да проведем градивен спор по какъв начин дружно можем да дадем още по-голям подтик на цифровия обединен пазар ", съобщи тя пред евродепутатите.

" Благодаря на българското държавно управление за оказаното доверие и на евродепутатите за поддръжката през последните осем години. Благодаря на европейските жители, които са ми давали поддръжка и доверие във всички отстоявани до момента каузи”, сподели Габриел.

Тя уточни, че номинирането й за еврокомисар е опция да продължи да работи за отбраната на правата и свободите на европейските жители.

Приоритетите на Габриел в цифровизацията

Приоритетите на Габриел, в случай че тя бъде определена за комисар, ще бъдат построяването на единния дигитален пазар, киберзащитата, правата на цифровите консуматори и основаването на принадлежности за битка в подправените вести.

" 2-годишният мандат е къс, по тази причина ключът са целите - цялостното използване на политиките, утвърдени до момента. Ще работя с всички еврокомисари, със Съвета на Европейски Съюз и с Екологичен потенциал намерено, с цел да реализираме допустимо най-широко съгласие”, акцентира тя.

В отговор на въпрос за цените на интернационалните диалози, Мария Габриел разяснява, че броят на интернационалните диалози като цяло е намалял, защото се употребяват различни способи за диалози.

Универсална телефонна услуга

"Продължава наклонността за усилване различните способи за телефонни позвънявания и това ще окаже нужния напън върху мобилните оператори за понижаване на цените”, разяснява Габриел. И подчерт: "За Европейската комисия решението е въвеждането на универсалната услуга”.

"Демократичните ни режими са изправени пред заканите от хакерски атаки и критическата инфраструктура, опазването на здравето, превоза би трябвало да бъдат защитени”, сподели тя.

Защита на авторското право

"Много държа на културното разнообразие на Европа. Трябва да защитим аудиовизуалните културни произведения, основани в Европа”, акцентира Габриел.

По време на чуването участваха и всички европейски депутати от ГЕРБ. За да я поддържат, в Европейския парламент дойдоха и правосъдния министър Цецка Цачева и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов.

Какво следва?

През идващия месец кандидатурата на Мария Габриел би трябвало да бъде гласувана в пленарната зала на Европейския парламент, а по-късно би трябвало да бъде утвърдена и от Съвета.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР