Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел се представи отлично на

...
Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел се представи отлично на
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ и СДС: Мария Габриел се представи отлично на изслушването,

Българският претендент за еврокомисар Мария Габриел се показа чудесно на чуването, обявиха евродепутатите от ГЕРБ/СДС, представени от Пресцентъра на политическа партия ГЕРБ.

Очаквано ослепително показване на Мария Габриел - българския претендент за комисар в новата Европейска комисия - на чуването й в отрасловите комисии на Екологичен потенциал: по индустрия, проучвания и енергетика и по просвета и обучение. По време на съвсем тричасовото чуване в понеделник вечерта Мария Габриел сподели знания в бъдещия й сектор - нововъведения и юноша, както и предпочитание и виждане за развиването му.

" От развиването на ресора зависи в огромна степен по какъв начин Европа ще се оправи в софтуерното съревнование с Китай и Съединени американски щати. " сподели евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел, която е член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика. " Конкурентоспособността на Европа ще зависи от това дали Европейски Съюз ще влага в реформаторски технологии и акомодацията на работната мощ и образованието. Това е огромна отговорност предоставена на Мария Габриел и тя се показа чудесно на чуването. " добави Ева Майдел.

В бъдещата си работа Мария Габриел ще е виновна както за развиването на образованието, проучванията и нововъведенията в Европейски Съюз, по този начин и за културата, младежта и спорта.

Евродепутатът Асим Адемов (ЕНП/ГЕРБ) - член на Комисията по просвета и обучение, означи поддръжката, която българският претендент за еврокомисар получи от евродепутати от разнообразни страни и парламентарни групи: " През последните години като еврокомисар по цифровата стопанска система и общество, Мария завоюва доверието на сътрудниците си и известност на грижлив и систематичен експерт. Както и през 2017 година, когато мина нейното първо чуване пред Европейския парламент, по този начин и през днешния ден, тя потвърди, че е доста добре готова и способна да се оправи с това предизвикателство. Безупречното показване, както и усърдната работа, с която завоюва поддръжката на евродепутати от всички парламентарни групи, способстваха за този следващ триумф, с който всички се гордеем. Вярвам, че ни чакат още огромни достижения и положително съдействие през идващите пет години. "

Според евродепутата Александър Йорданов (ЕНП/СДС) Мария Габриел се е показала чудесно: " Много почтено и авторитетно показване на комисар Мария Габриел. Демонстрира освен задълбочено познаване на проблемите, само че и смели хрумвания, които направиха усещане. Но най-важното, даде мотив още веднъж за България да се приказва с почитание. " От вчерашното чуване на Габриел пред Европейския парламент се чака най-рано през днешния ден. Това оповестиха представители на комисиите на Екологичен потенциал по просвета и обучение, и по промишленост, проучвания и енергетика.

Предвижда се тази заран управленията на парламентарните комисии да се съберат на общо съвещание, с цел да оценят получените от Габриел довечера отговори. Според ръководителите на двете парламентарни комисии вчерашното чуване е било забавно и задълбочено.

Оценката не се планува да бъде съобщавана публично. Според разпоредбите на Екологичен потенциал на 17 октомври ще бъде оповестена общата оценка от изпитите на всички претенденти за еврокомисари. Обикновено обособените оценки се оповестяват импровизирано незабавно откакто бъдат избрани.

Очаква се съставът на новата Европейска комисия да бъде гласуван от Европейския парламент по време на сесията в Страсбург през октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР