Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана в Европейския

...
Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана в Европейския
Коментари Харесай

Мария Габриел обеща инвестиции и нова политика

Българският претендент за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана в Европейския парламент. Тя е измежду първите трима, препоръчани за новата Европейска комисия, които ще дават отговор на въпроси на евродепутати. За Габриел е очакван сектор " Иновации и юноша ", което значи, че тя ще дава отговор на въпросите на две комисии в Европарламента - тази по " Образование и просвета ", и Комисията по промишленост, проучвания и енергетика.

Това прецизира " Нова телевизия ".

За поощряване на нововъведенията, спорта, образованието, за " Европа на гениите, само че и Европа на сърцата " ще работи еврокомисарят. Това стана ясно от думите на Габриел в обръщението й към Екологичен потенциал.

Във встъпителните си думи Мария Габриел благодари на Европейския парламент за работата по десетки цифрови досиета. " Изказвам признателност към Европейския парламент и към за всички, с които работихме доста дни и нощи за цифровите досиета. Работата си заслужаваше. Отправям думи на благодарности към българското държавно управление и към премиера Бойко Борисов, с цел да бъда номинирана. Благодаря и на Урсула фон дер Лайен за това, че сплоти иновацииите и научните проучвания с образованието, културата и младежта ", сподели Габриел.

" Радвам се, че доста от самодейностите ми от предходния ми сектор, с този ще могат да реализират нови измерения. Ще разгадавам на вас да бъдем съидейници в задачата да реализираме равнище, което да бъде на висотата на упованията на младежите ", сподели още Мария Габриел.

Тя беше безапелационна, че ще остане вярна на метода хората да са в центъра на политиките, а дейностите на Европейска комисия да носят изгода във всекидневието, без разлика сред дребни и огромни.

Мария Габриел акцентира, че главните провокации съгласно нея са Европа да резервира международна водеща роля в науката. По думите й 20% от научните проучвания с високо качество по света са европейски, а Съединени американски щати и Китай бързо наваксват. " Имаме отличен образец със Съвместния проучвателен център, само че има абсурд - с цел да е Европа водеща в знанията рамковата стратегия за научни проучвания би трябвало да е също толкоз отворена ", сподели още тя.

" Трябва да създадем един нов европейски съвет на нововъведенията, който да добавя Европейския институт за нововъведения и технологии ", счита още тя.

" Трябва да променим правилата на разширение и шерване. Има раздробеност при научните проучвания и нововъведенията. Понякога сме затворени в порочния кръг на не доста положителни вложения, както и приключване на мозъци. Но има окуражаващи трендове. Постепенно тази раздробеност понижава ", добави Габриел.

В рамките на " Хоризонт Европа " Мария Габриел счита да усили уговорките за младежта. Относно въпросната стратегия към Габриел беше насочен въпрос за бюджета, който следва да обезпечи. Нейният отговор беше, че тя ще се стреми да работи за оповестеното към този момент желание за нарастване на европейския бюджет в тази област от 120 милиарда евро, като застава на страната на Екологичен потенциал и ще се опита да работи с него, поддържайки непрестанен разговор, в това число и при вземането на решения. " Европейски креативен стратегии ще бъдат стартирани също в границите на тази стратегия ", сподели Габриел, както и вложения в нови технологии за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.

По програмата " Еразъм " тя счита да работи в посока по-голямо приобщаване, както и по посока на екологичните действия. В рамките на тази стратегия ще се работи и върху другите прояви на културата, както и за равнопоставен достъп на всички.

" Науката се среща с районите, науката се среща с учебните заведения " е името на самодейността, която счита да започва Мария Габриел и беше оповестена от нея по време на чуването в Екологичен потенциал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР