Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана от Европейския

...
Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана от Европейския
Коментари Харесай

Мария Габриел: Многообразието и компромисът - това е основното ни богатство

Българският претендент за еврокомисар Мария Габриел беше изслушана от Европейския парламент. Тя бе показана пред две парламентарни комисии, които преценят дали е способна и способена да бъде еврокомисар с сектор „ Дигитална стопанска система и цифрово общество ".

В началото на своето ревю Габриел приказва на български език. Тя изрази вяра, че дружно с евродепутатите ще очертаят спомагателни хрумвания и дружно ще допринесат за осъществяването на задачата на Европейската комисия за цялостно потребление на опциите на цифровите технологии в общ интерес. Тя направи 15-минутно ревю, след което следваше да отговори на 25 въпроса от евродепутати.

„ Необичайно е за мен да бъда от тази страна на залата и да съм претендент пред вас за европейски комисар ", съобщи Габриел, която е и евродепутат от осем години.

„ Това е огромна чест, само че също предизвикателство и опция да продължа да работя за отбраната на правата и свободите на европейските жители, за укрепването и развиването на Европейски Съюз във вътрешен и външен проект. Ето за какво откровено се надявам да отговоря на вашите въпроси и дружно да продължим да работим за бъдещето на европейските жители ", добави претендентът за еврокомисар, представена от „ Фокус ".

По думите ѝ изследователският ѝ опит в два европейски плана ще ѝ даде опция да подходи реформаторски към намирането на решения.

„ Този опит ми разреши да осъзная какъв брой значимо е да поддържаме в това число и с финансови средства изследователската активност, с цел да разполагаме с нужните данни. Чрез достъпността им като европейци да продължаваме да сме измежду водещите в научноизследователската област. По време на политическия си опит съм имала опция да работя по политически тематики, които в началото не предизвикваха възторг, само че които с помощта на акциите са за осведомление на обществото, ми разрешиха да обединя и да реализира обилни резултати ", добави Габриел.

Тя уточни, че се е срещала със скептично настроените селскостопански производители, които досега не са били взели участие в общата селскостопанска политика.

„ Но с помощта на качествата си да показва доводи за облагите за всички жители, успяхме да защитим ползите на европейските селскостопански производители за интервала 2012-2014 година ", сподели още българският претендент за еврокомисар.

„ Нито един бранш не може да мине без цифровите технологии, никой не трябва да остане отвън тях. Улесняване и поощряване на европейските политики, които ефикасно да допринесат за построяването на единия дигитален пазар ".

Във връзка с това по какъв начин може да бъде реализирано това Мария Габриел съобщи:

„ Най-напред ще успеем да реализираме резултат, работейки в екип. Заедно с комисаря Андрус Ансип, дружно с екипа на Европейска комисия, дружно със Съвета и Парламента можем да реализираме задачите си.

Нашата цел през днешния ден е и нашата отговорност, а точно да допринесем за основаването на една удобна среда, която да разреши на всички европейци да се възползват от многочислените плодородни благоприятни условия на цифровите технологии. Технологии, които не зачитат границите ", добави Габриел.

„ Чакат ни доста значими въпроси като киберсигурност, младежта, отбрана на персоналните данни, авторските права, правата и отговорността за собствеността на платформите, взаимосвързаността, оперативната съгласуемост. Всичко това са доста значими въпроси, тъй като фактически цифровите технологии постоянно са в множествено число ", разяснява още тя и добави, че това е и главния залог, обвързван с цифровото общество и цифровата стопанска система.

„ Многообразието и компромисът - това е главното ни благосъстояние. Екологичен потенциал е най-хубавият образец, който ни демонстрира какво значи лаборатория за хрумвания и по какъв начин действат съдействието и компромисите на процедура. Днес, като имаме поради разликите в ползите на всички нива, няма по какъв начин да реализираме прогрес без взаимни отстъпки. Именно този способ на отвореност, на разговор и ангажираност предлагам по време на мандата си като комисар ", изясни Габриел.

„ Двугодишният мандат е къс. Напълно го съзнавам. Ключовата дума е приоритет. Моят приоритет е да направя по този начин, че да има цялостно използване на политиките и самодейностите, които са били признати досега. Възнамерявам да пускам нови оферти, ще работя с всички комисари, със Съвета и с всички заинтригувани страни по дин открит и транспарантен метод, с цел да реализираме консенсус и той да бъде оптимално приобщаващ ", добави още тя.

Утре координаторите на двете комисии ще афишират решението си, финалното гласоподаване е на пленарната сесия през юли.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР