Българският журналист Христо Грозев прогнозира, че Украйна може да спечели

...
Българският журналист Христо Грозев прогнозира, че Украйна може да спечели
Коментари Харесай

По-реално е да бъде освободен Крим, отколкото Донбас

Българският публицист Христо Грозев предвижда, че Украйна може да завоюва войната още до края на годината, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на негово изявление.

" Ако всичко върви по този начин, както го виждаме в този момент, то скоро Киев може да удържи победа ", споделя Грозев в изявление за " Радио Свобода ", представено от украинската организация УНИАН.

Според него ходът на войната значително ще зависи от това до каква степен светът ще продължи да оказва помощ на Киев.

" Но в случай че всичко върви по този начин, както го виждаме в този момент, то виждам кинетична победа на Украйна... до края на годината. Знаете ли, даже си мисля, че по-реално е да бъде освободен Крим, в сравнение с Донбас, тъй като мотивацията за украинеца е толкоз мощна във връзка с Крим, че съм уверен, че той ще бъде приоритет ", счита журналистът.

Припомняме, през декември Грозев беше разгласен за търсене от съветските управляващи, които не оповестиха публични аргументи за това, а по-късно съд в Москва подреди той да бъде задържан задочно. Грозев беше вписан и в описите на т.нар. чуждестранни сътрудници в Русия - съперници на войната в Украйна, чиято активност е финансирана от чужбина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР