Българският женски национален отбор по волейбол успя да постигне един

...
Българският женски национален отбор по волейбол успя да постигне един
Коментари Харесай

Страхотно - България се класира в най-силния волейболен турнир при жените

Българският женски народен тим по волейбол съумя да реализира един от най-големите триумфи в историята си и да се класира за женския формат на най-големия шампионат в света – Лигата на нациите. Нашите девойки завоюваха с 3:1 гейма решителния мач против Колумбия – на финала на Златната лига в Перу и го сториха след поврат – 22:25, 25:19, 25:20 и 25:23.
Най-голям принос за успеха даде Мария Каракашева, която заби 20 точки. 14 точки добави Силвена Чаушева, а за колумбийките изпъкнаха Даяна Сеговия с внушителните 24 точки и Мария Мартинес с 15 точки.
Като цяло на сервис и двата тима не бяха съвършени – в мача бяха записани единствено 3 аса общо, само че за сметка на това до най-малко бяха сведени непредизвиканите неточности – единствено по 16 за 4 гейма. Смазващо обаче се оказа превъзходството на българките на обсада – 19:7 в наша употребява в този детайл, което ни донесе и успеха. Така следващата година България ще мери сили с най-силните тимове на планетата. Припомняме, че Лигата на нациите при дамите тази година беше извоювана от Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР