Българският изпрати съболезнователен адрес до Антиохийския патриарх Йоан Х по

...
Българският изпрати съболезнователен адрес до Антиохийския патриарх Йоан Х по
Коментари Харесай

Патриарх Неофит изпрати съболезнователен адрес до Антиохийския патриарх Йоан Х


Българският изпрати съболезнователен адрес до Антиохийския патриарх Йоан Х във връзка земетресенията в Сирия, оповестиха от Българската патриаршия.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 111
Съболезнованието на българския патриарх е адресирано до " Негово Блаженство, Йоан Х, патриарх на Антиохия и на целия Ориент ", който е в Дамаск. 

" С дълбока горест и болежка приехме вестта за стотици починали, ранени и изчезнали индивиди при земетресенията тази нощ в Сирия. Молим Всеподателя Бога - " Отец на милосърдието и Бог на всяка разтуха, Който ни утешава при всяка наша тъга " (2 Кор. 1:3), и в Чиято власт е укротяването на бурите, мощния вятър и земетръса (3 Цар. 19:11), да дарува бързо възобновяване на потърпевшите и ранените и утеши околните на жертвите. Изказваме нашите най-искрени съболезнования на фамилиите на починалите! Вечна и блажена да бъде паметта им! С братска в Христа любов ", написа в съболезнователния си адрес Българският.

Съболезнователен адрес и до Вселенския патриарх поради земетресенията в Турция изпрати и до Вселенския патриарх Вартоломей, който е в Истанбул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР