Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова

...
Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова
Коментари Харесай

Борисов: Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията

Българският гласоподавател изрично ни сложи преди всичко и по тази причина ще подходим отговорно към съставянето на ново държавно управление. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на постоянното държавно съвещание. Премиерът подсети, че компликациите, подбудени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква виновното отношение към ръководството на страната.

Тези, които задават въпроса дали ни е боязън от служебно държавно управление, самите те се опасяват от демокрацията, добави Борисов и подсети, че главната задача на един длъжностен кабинет е да организира почтени избори.

Премиерът напомни оценката на интернационалните наблюдаващи, съгласно която парламентарните избори у нас се организираха почтено и транспарантно. Според Борисов констатациите им изрично опровергават всички спекулации за честността на вота и трансформират тези внушения в една огромна неистина.

" Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и метод, по които се работи ", безапелационен е министър председателят Борисов.

Министър-председателят посочи обстановката с COVID-19 и в други европейски страни и подсети, че има страни, които са в локдаун към този момент месеци наред.

" Представете си хората да бяха затворени в България от октомври до момента с вечерен час ", добави Борисов. Премиерът означи, че у нас ограниченията са оптимално щадящи и в това число през зимата са работили зимните курорти.

Той подчертава върху европейската взаимност, поддръжката на Европейската комисия и на другите европейски страни, с помощта на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от " Пфайзер " в най-кратки периоди.

За страдание, дали е комерсиална война или не, има кой да каже, само че една по една имунизациите биват опорочавани, уточни още министър председателят Борисов.

Според него това може ненапълно да попречи на имунизационния проект в страната, само че в същото време все още хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини.

Борисов обърна внимание на това, че в Европейски Съюз към този момент тече подготовката на договорите по отношение на имунизацията и за идващите две години.

Това значи, че тази пандемия въобще не се чака да се размине елементарно и да отмине, добави министър-председателят.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР