Българският и руският народ са свързани от приятелство и духовна

...
Българският и руският народ са свързани от приятелство и духовна
Коментари Харесай

Премиерът на Русия очаква Бойко Борисов да го посети

Българският и съветският народ са свързани от другарство и духовна непосредственост, само че е нужно активизиране на търговско-икономическата активност, защото стокообменът понижава и би трябвало да му се даде по-голяма динамичност. Това сподели съветският министър председател Дмитрий Медведев на среща в Москва с президента на България Румен Радев, който е на работно посещаване в Руската федерация.Българският държавен глава означи, че за предходната година двустранният стокообмен възлиза на 3.6 милиарда евро, което е по-малко от предходните равнища.

" В резултат на вашата аудиенция се надявам да предвижим връзките ни на друго равнище ", сподели Медведев на Радев и разгласи, че чака аудиенция и на премиера Бойко Борисов.Българският президент разгласи, че визитата му в Руската федерация възвръща прекъснатия разговор на най-високо равнище.
Той сподели още, че енергетиката е една от областите, в който двете страни могат да си сътрудничат и изрази вяра двете държавни управления да работят за директна доставка на газ от Русия през Черно море. Същата теза Радев развива и в изявление за съветския вестник " Комерсант ".

" Възобновяването на плана АЕЦ " Белене " допуска и съветско присъединяване ", разгласи Радев. Той сподели, че измежду областите на съдействието са туризмът, образованието и науката.

Президентът сподели, че връзките сред двете страни не се базират единствено на стопански ползи, а и на дълбоки културни връзки, приказва за 140-годишнината от Освобождението от Османско робство с помощта на Руско-турската освободителна война.
Довечера президентът Радев и брачната половинка му ще гледат операта " Зигфрид " на Рихард Вагнер в осъществяване на Софийската опера и балет в Болшой спектакъл. Утре в Сочи президентът ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин.
Визитата на Радев в Русия, въпреки и работна, е първата след девет годишно спиране. През февруари 2009 година на публично посещаване в Москва беше тогавашният държавен глава Георги Първанов. Президентът Росен Плевнелиев е бил в Русия единствено за откриването на Олимпиадата в Сочи през 2014 година, само че не е имал публични срещи с съветски политици. Премиерът Бойко Борисов също не е ходил в Москва. Путин беше в България през 2010 година в качеството си на министър-председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР