Българският и френският президент - Румен Радев и Еманюел Макрон

...
Българският и френският президент - Румен Радев и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

България би желала да има повече френски инвестиции, заяви Румен Радев в Париж

Българският и френският президент - Румен Радев и Еманюел Макрон разговаряха на четири очи в Париж по време на формалното посещаване на нашият държавен глава във Франция , оповестиха от администрацията на президента .

В наличието на Макрон Радев даде изказване за съпътстващите го български медии в Париж, съобщи Нова телевизия.

Българският държавен глава съобщи, че споделяме целите на Франция - сигурността и защитата са извънредно значими за бъдещето на Обединена Европа .

" Важно е страни като България да вземат участие пълноценно в интеграционните процеси на европейската защита . Това изисква мощна обединена отбранителна промишленост. В това отношение България има огромен капацитет и в региона на производството и научните проучвания ", добави Радев.

" Обсъдихме провокациите пред Европа и нашите общи позиции . Споделихме някои от смелите френски визии за проблемите в Европа. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е една добра причина за нашето общо съдействие.
България има упоритостта освен да бъде медиатор и координатор по време на това председателство, а да сложи на масата най-критичните проблеми пред Европейски Съюз . Проблеми, които изискват ясна визия и самоуверен метод ", съобщи след срещата президентът Румен Радев.

По време на своята аудиенция българският президент посети Европейската галактическа организация. По думите му, България би желала да види доста по-голямо капиталово наличие на Франция у нас . Двамата президенти са разискали областите, в които това може да стане най-добре.

" Много значим приоритет е сигурността в миграционната политика . Една от дилемите на българското председателство на Европейски Съюз е да се подхващат ефикасни ограничения освен за защита на нашите персонални граници, само че и за механизмите, които да се оправят с мигрантската рецесия ", добави Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР