Българският холдинг Еврохолд потвърди официално, че има интерес към придобиването

...
Българският холдинг Еврохолд потвърди официално, че има интерес към придобиването
Коментари Харесай

Официално: Еврохолд е третият кандидат за активите на ЧЕЗ в България

Българският холдинг " Еврохолд " удостовери публично, че има интерес към придобиването на активите на енергийната компания ЧЕЗ у нас. В известие от компанията показват, че са изпратили оферта до чешката компания майка CEZ.

" След задълбочено изследване и обширен разбор на финансовите резултати на българските подразделения на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп, най-големият обществен холдинг в България и една от водещите самостоятелни бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, насочи през днешния ден обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България ", се показва в него.

От известието излиза наяве, че холдингът ще се включи независимо в процедурата, без да си партнира с останалите двама претенденти - " Инерком " и " Индия пауър ". Плановете включват сдружението да разчита за прибодиването на лични средства и на финансиране от западноевропейски банки. Плановете включват и разпродажбата на активи за привличане на пресен капитал.

" Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дълготрайната тактика на холдинга за нахлуване в нови контролирани бизнес сегменти, предлагащи огромни благоприятни условия за напредък. Едновременно със договорката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, " Еврохолд " преглежда опцията да продаде част от активите си отвън застрахователния бизнес, с цел да се концентрира върху сегментите с максимален капацитет за напредък ", се споделя още в известието.

Плановете на " Еврохолд " включват нарастване на капитала с близо 80 милиона нови акции, от което чака да набере 80 милиона евро. Решението би трябвало да бъде утвърдено от акционерите на компанията на изключително общо заседание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило увещание и поддръжка за нарастването на капитала от главните акционери. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР