Българският холдинг Еврохолд е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

...
Българският холдинг Еврохолд е третият кандидат за активите на ЧЕЗ
Коментари Харесай

Еврохолд опитва да купи бизнеса на ЧЕЗ в България?

Българският холдинг " Еврохолд " е третият претендент за активите на ЧЕЗ в България, съгласно чешката медия Lidové noviny, представена от БНР.

``
реклама

Миналата седмица се разбра, че в конкуренцията за бизнеса на ЧЕЗ у нас се включва и трети претендент, което беше доказано и от вицепрезидента и член на надзорния съвет на сдружението Томаш Плескач. Сделката евентуално ще бъде финансирана с заем от британски и съветски банки, разкриват от БНР.

Чешкото издание, което първо разкри желанията за продажба на българските активи на ЧЕЗ, оповестява, че третият кандидат-собственик е " Еврохолд ".

Компанията-майка на ЧЕЗ – CEZ Group е в очакване на обвързващи оферти през април, като преди този момент не може да разяснява постъпилите предложения заради съображения за конфиденциалност.

От холдинга дадоха отговор с официално изказване, че " нe ĸoмeнтиpaт cлyxoвe или cпeĸyлaтивни инфopмaции, ocoбeнo, ĸoгaтo тoвa зacягa тpeти cтpaни ". Всякакви непотвърдени информации и спекулации могат да повлияят на цените на акциите на холдинга, засягайки ползите на акционерите, показват от " Еврохолд ".

Другите евентуални купувачи на българските активи на ЧЕЗ са " Инерком " на Гинка Върбакова и индийската " Индия Пауър ".

За " Индия Пауър " се знае, че дава повече пари от Гинка Върбакова, само че с изискване да ги заплати за по-дълго време. Индийската компания е предложила 355 млн. евро за българските активи на ЧЕЗ, само че с изискване изплащането да стане за 5 години, което в действителност намалява цената до сред 317-333 млн. евро, по калкулации на ЧЕЗ.

Неофициално е известно, че " Инерком България " е подала оферта за 342 млн. евро, с по-малък период за заплащане, евентуално към 9 месеца след окончателното оформяне на документите. Комисия за защита на конкуренцията обаче забрани сделката заради възможен предстоящ монопол в бранша на ВЕИ.

поради възможен предстоящ монопол в бранша на Вражеска емиграция

" Еврохолд " е един от огромните играчи във финансовия бизнес, като се занимава с ръководство на активи, общо обезпечаване, лизинг и продажба на нови коли. Холдингът има застрахователя " ЕвроИнс Иншурънс Груп ", лизинговата компания " Евролийз груп ", вносителя на нови коли " Авто-Юнион " и капиталовия медиатор " Евро-Финанс ".

" Еврохолд " оперира в България и няколко страни от Източна Европа. Групата обслужва повече от 2.5 млн. клиенти и има над 3000 чиновници. Зa 2018 година xoлдингът oтчита пpиxoди oт 1.3 млpд. лeвa, а cтoйнocттa нa aĸтивитe му се покачва дo 1.4 млpд. лeвa.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР