Българският химн прозвуча в Москва в чест на ансамбъла ни

...
Българският химн прозвуча в Москва в чест на ансамбъла ни
Коментари Харесай

Злато за Боряна Калейн и ансамбъла в Москва

Българският химн прозвуча в Москва в чест на ансамбъла ни по художествена гимнастика и на Боряна Калейн, оповестиха от БФХГ.

През този уикенд в съветската столица се приведе първият шампионат от веригата " Гран при " за годината.

Ансамбълът завоюва злато за композицията с обръчи и два сребърни медала - в многобоя и в съчетанието с топки и въжета, като отстъпи само на домакините от Русия.

17-годишната Боряна Калейн, която за първи път взе участие като титулярка в съревнование от подобен сан, сграбчи златния орден на топка, побеждавайки международната шампионка Дина Аверина . На обръч българското момиче завоюва сребро, а на лента - бронз.

Българките показаха своите наситени с риск и креативност съчетания самоуверено, въодушевено и артистично - в духа на златните генерации на българската школа.

Момичетата ни позволиха някои неточности, само че треньорският щаб прави оценка формата им като доста добра за този стадий на подготовка.
Надеждите са ориентирани и към шампионката на България Невяна Владинова, която сега лекува контузия, също и към Катрин Тасева - тя също завоюва медали на надпревари от висок сан през предишния сезон.

През септември София ще бъде хазаин на международното състезание по художествена гимнастика. В края на март и началото на април българската столица ще одобри кръг от надпреварите за Световната купа.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР