Българският хелзинкски комитет, чието становище в полза на Джок Полфрийман

...
Българският хелзинкски комитет, чието становище в полза на Джок Полфрийман
Коментари Харесай

Обрат! БХК се отрече от позитивното си становище за убиеца Полфрийман

Българският хелзинкски комитет, чието мнение в интерес на Джок Полфрийман бе посочено от шефа на грантаджийския Съюз на съдиите в България Калин Калпакчиев като един от главните претекстове за решението му предварително да освободи австралиеца, се разграничи от личната си положителна характерност за наказания за убийството на Андрей Монов.

Председателят на БХК Красимир Кънев ненадейно съобщи в ефира на БТВ, че мнението било не от името на организацията, а от „ негово персонално име “ и се опитва да изкара, че то въобще не било изиграло решаваща роля за решението на Калпакчиев и ръководения от него състав на Софийския апелативен съд.

Това обаче влиза в директно несъгласие с решението на Калпакчиев, в което категорично е записано:

„ Апелативният съд преценява също по този начин и показаните и признати като доказателства позитивни характерности, дадени от ръководителя на Българския хелзинкски комитет, както и от свещеник К. и отец П. “.

Опитът на Кънев да омаловажи в ефир ролята на БХК в предварителното освобождение на наказания за убийството на студента Андрей Монов Полфрийман, евентуално се дължи на обстоятелството, че решението на апелативния съд изкара на показ уродливите подмолни обвързаности сред грантово подвластна магистратска организация като ССБ и също издържащи се с грантове НПО-та като БХК, отбелязва Новини.бг.

През последните две седмици лъсна, че точно БХК е внесла парите за основаването на затворническата организация на Полфрийман.

Тя пък от своя страна бе част от работната група, прокарала измененията в законодателството, позволяващи нарушителите, излежаващи наказванията си зад решетките, да желаят предварително освобождение от съда без посредничеството на затворническата администрация.

Лъсна също по този начин, че Калпакчиев, който за разлика от първата инстанция – Софийския градски съд, приема характерността, дадена от БХК като доказателство, че Полфрийман се бил поправил, е бил обявяван на два пъти от хелзинкския комитет за „ Човек на годината “. За тези подмолни обвързаности, представляващи чист спор на ползи обаче, не стана и дума в предаването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР