Българският хелзинкски комитет (БХК) се оплака на международно ниво от

...
Българският хелзинкски комитет (БХК) се оплака на международно ниво от
Коментари Харесай

БХК се оплака на международно ниво от КРИБ заради децата с увреждания

Българският хелзинкски комитет (БХК) се оплака на интернационално равнище от дейностите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по отношение на направени изявления от представители на организацията на взаимна конференция с вицепремиера Симеонов на 22 октомври 2018 година
От БХК са изпратили до интернационалните централи на част от членовете на общото заседание на КРИБ писма, с които ги уведомява за позицията на организацията, в която вземат участие техните български сдружения. БХК ще упорства пред тях за общественото им разграничаване от КРИБ и предприемането на дейности от техните български сдружения съгласно устава на КРИБ.
Припомняме, че на 22 октомври 2018 година, на обща конференция на Симеонов и КРИБ, от организацията се оповестиха срещу някои от ограниченията за консолидиране на хората с увреждания в трудовия пазар. Те дефинираха митингите на майките и близки на деца с увреждания като " хунта ", която търси нелегитимно да въздейства върху политиката с твърдяно недемократични средства, и намекнаха, че могат да провеждат срещу митингите за правата на хората с увреждания всеобща контрадемонстрация с 20 000 души. Публичното изявление на сходни планове на близки до властта организации, говорещи от позицията на едрия капитал, са обезпокоителен признак на непублично, подмолно въздействие на частни стопански ползи, в ущърб на съществени човешки права, каквото е правото на кротичък митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР