Българският халф Георги Сърмов игра пълни 120 минути и бе

...
Българският халф Георги Сърмов игра пълни 120 минути и бе
Коментари Харесай

Сърмов вкара дузпа на Хамбургер, но отборът му пропусна да поднесе сензация

Българският халф Георги Сърмов игра цялостни 120 минути и бе прецизен при дузпите, само че неговият Кемницер отстъпи пред Хамбургер ШФ със 7:8 след осъществяване на дузпи (2:2 в постоянното време и продълженията) в мач от първия кръг на шампионата за купата на Германия. Сърмов вкара втората дузпа за отбора си, а Кемницер водеше с 3:2 при наказателните удари и имаше отлична опция да затвори мача, само че съдбовни пропуски направиха Шопенхауер и Редеман.

В постоянното време домакините на два пъти повеждата посредством Деян Божич и Мати Лангер, само че Хамбургер изравняваше посредством Лукас Хинтерезер и Сони Кител, с което вкара мача в продължение, а по-късно и в дузпи. Победната такава вкара Адриан Файн.

Трудна победа с 6:5 след дузпи реализира и Кьолн като посетител на Веен. В постоянното време мачът приключи 2:2, в продължението двата отбора си размениха по още един гол, а при наказателните удари Кьол осъществя още три пъти против единствено два пъти за Веен.

Кьолн поведе още до почивката с 2:0 с голове на Джон Кордоба и Флориан Кайнц, само че след паузата Веен изравни с две бързи попадения на Джерамиас Лорх. В продължението “козлите” още веднъж поведоха с гол на Луис Шауб, само че в 118-ата минута Даниел-Кофи Кийере изравни за 3:3. При дузпите двата тима пропуснаха цели 5 пъти от 10 удара, само че в последна сметка с прецизен удар на Биргер Ферщрете Кьолн продължи.

За втория кръг за купата на Германия се класира и Дуисбург, който победи вкъщи Гройтер Фюрт с 2:0 с голове на Лукас Дашнер и Тим Албутат още в първите 15 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР