Българският гросмайстор Веселин Топалов завърши реми с черните фигури срещу

...
Българският гросмайстор Веселин Топалов завърши реми с черните фигури срещу
Коментари Харесай

Топалов и Вашие-Лаграв ще играят решителен тайбрек в Йерусалим

Българският гросмайстор Веселин Топалов приключи реми с черните фигури против поставения под номер 1 в схемата Максим Вашие-Лаграв от Франция в среща от първия кръг на Гран при шампионата в Йерусалим, Израел. По този метод общият резултат след първите две партии по типичен шахмат остана еднакъв - 1:1 точки, и в петък сред двамата ще бъде изигран съдбоносен тайбрек по интензивен шахмат и блиц, с цел да бъде излъчен класиращият се за четвъртфиналите.

Топалов имаше по-добра позиция, само че реши да жертва качество, което даде известно преимущество на Вашие-Лаграв. Въпреки това французинът не счете позиция си за задоволително перспективна и на 26-ия ход ремито стана факт. Българинът и французинът се срещнаха и на предходните два шампионата Гран при - на четвъртфиналите в Рига и в Хамбург, като и двата пъти крайният триумф бе за Вашие-Лаграв.

Наградният фонд на шампионата в Йерусалим е 130 000 евро, а първите двама от крайното класиране във веригата от четири Гран при шампионата (Москва, Рига, Хамбург, Йерусалим), ще получат право да вземат участие в шампионата на кандидатите, излъчващ противника на норвежеца Магнус Карлсен за международната купа. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР