Българският гражданин, чието бебе загина при влаковата катастрофа в Турция,

...
Българският гражданин, чието бебе загина при влаковата катастрофа в Турция,
Коментари Харесай

Българският гражданин, чието бебе загина в Турция, е от добричкото с. Бенковски

Българският жител, чието бебе почина при влаковата злополука в Турция, е 36-годишният Мелих Кортуш от добричкото село Бенковски.

6-месечното момиченце е пътувало с 30-годишната си майка, вуйна си и братчето си. Всички без момченцето са починали. Синът е в болница в Чорлу.

Бащата е напуснал родното си място през 1989 година

„ Преди месец бяха тук, с цел да оправят документите на дребната си щерка, която е умряла при злополуката. Имат и 3-годишен наследник, който е тежко ранен сега. Майката е турска гражданка, тя в никакъв случай не е идвала в селото”, сподели пред bTV кметът на Бенковски Осман Осман.
Бебе на български жител е починало при влаковата злополука в Турция 24 са жертвите на тежкия жп случай в провинция Текирдаг
„ Голяма неволя. Два часа по-рано от там е минал различен трен, по-късно е валял дъжд, препълнен е този язовир и срутил релсите и пръстта, тогава става тази работа и не са го видели”, описа Ибрям Назин, чичо на българския жител.

Общината в град Чорлу прикани хората да дарят кръв за ранените. Само за няколко часа нужното количество беше събрано.

Властите не позволяват да се снима сектора, предизвикал жп случая, само че се вижда, че почвата е поддала, а релсите висят във въздуха, съобщи специфичният делегат на bTV Мария Савкова. Водещата причина за аргументите за случая е свлачище, провокирано от изобилните превалявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР