Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното

Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното ...

Александър Марков: С подкрепа от федерацията, финансова стабилност и усърдна работа, нещата ще се случат.


Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното първенство, което ще се проведе от 25 октомври до 3 ноември в катарската столица Доха.

Русия е на първо място в крайното класиране по медали на Европейските първенства
Русия е на първо място в крайното класиране по медали на Европейските първенства

Великобритания е на второ място, а Италия на трето

Българинът се представи превъзходно на завършилото в неделя Европейско първенство в Глазгоу, като влезе на финал на прескок и се класира седми.

Ето какво заяви наставникът на Димитров Александър Марков пред ежедневника "Мередиан Мач".

"Митко тренира отдавна прескоците, а съчетанието му на земя ще е с трудност от 6,6. В Глазгоу оценката му започваше от 6,3 за трудност, но в третата серия допусна грешки. Ако беше изкарал докрай, щеше да влезе във финала с трета оценка.

Целта ни в Доха ще бъде максимално предно класиране. Ако сме на 10-12 място ще бъде голям успех. За финал да не говорим", каза наставникът.

"Имаше един вакуум от 7-8 години, в които се смени нашето поколение, а следващото не беше готово. Но сме на прав път. С подкрепа от федерацията, финансова стабилност и усърдна работа, нещата ще се случат. А идват и добри младежи отдолу. Опитвам се да говоря с всеки, като със свое дете, да съм им приятел, да им помагам, да ги мотивирам.

Но е трудно... Понякога ми писва. Когато 2-3 месеца тренираш едно и също съчетание и виждаш, че не става, малко от малко се демотивираш, но се стараем да лимитираме тези моменти. Като цяло всички са надъхани и работят с голям заряд.

"Постоянно сме във връзка с тях (с шефовете на родната гимнастика Йордан Йовчев и Краси Дунев). Говорим, гледаме, обсъждаме и най-малките детайли, заедно сменяме съчетания. Много се радват на постигнатото в Шотландия, тъй като от много години не сме имали финалист на европейско първенство. Йовчев много помага на Митко, особено в съчетанията на земя. Когато има повече време, говори с гимнастиците, дава им съвети, показва... Определено още я може гимнастиката и затова е и легенда", завърши Марков.

Източник: topsport.bg