Българският газов оператор Булгартрансгаз ще получи над 27 млн. евро

...
Българският газов оператор Булгартрансгаз ще получи над 27 млн. евро
Коментари Харесай

Булгартрансгаз ще получи над 27 млн. евро от ЕК за модернизация на газопреносната мрежа


Българският газов оператор " Булгартрансгаз " ще получи над 27 млн. евро от Механизма за свързване на Европа за рационализация на газопреносната мрежа у нас, оповестиха от сдружението. На 23 януари 2019 година Координационният комитет към Механизъм за свързване на Европа (CEF) взе решение да отпусне над 27 млн. евро безплатна помощ по план за рехабилитация, рационализация и уголемение на българската газопреносна мрежа. Предстои сключването на Споразумение за безплатно финансиране сред „ Булгартрансгаз “ ЕАД, в качеството му на бенефициент и Изпълнителна организация Иновации и мрежи (INEA) след решение на Европейската комисия.

Проектът планува осъществяването на строителство, доставки на материали и съоръжение за замяна (рехабилитация) на два сектора от Северния полупръстен на съществуващата газопреносна мрежа с обща дължина от към 81 км. Тези действия са част от втората фаза на план „ Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската газопреносна система “, включен в листата с планове от общ интерес на Европейската комисия (PCI). Поради стратегическото му значение той е избран през 2015 година и за един от 7-те най-приоритетни планове на самодейността за газова съгласуваност в района на Централна и Югоизточна Европа (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity - CESEC). Повече информация за него можете да намерите тук.

Проектът „ Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската газопреносна система “ е част и от концепцията за газов хъб „ Балкан”. Подобряването на техническите параметри на мрежата у нас ще способства и за развиването на газовата инфраструктура в района.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР