Българският футболен шампион Лудогорец допусна втора поредна загуба в груповата

...
Българският футболен шампион Лудогорец допусна втора поредна загуба в груповата
Коментари Харесай

Хеттрик на ганаец не донесе и точка на "Лудогорец" в Австрия

Българският футболен първенец " Лудогорец " позволи втора поредна загуба в груповата фаза на Лига Европа. В вманиачен мач на " Линцер Щадион " разградчани отстъпиха като посетители с 3:4 на австрийския ЛАСК (Линц) в група J.

С оглед на развоя на срещата, " зелените " може по едно и също време да са удовлетворени, че не изгубиха с разгромна разлика, и да съжаляват, че не стигнаха най-малко до точка. Домакините поведоха с 2:0 още преди да е изминал и четвърт час след голове на Хусеин Балич във 2-рата мин. и на Андреас Грубер в 12-ата.

В 15-ата мин. Елвис Ману върна едно попадение след пробив през центъра на отбраната, само че първата част въпреки всичко завърши с два гола задатък за ЛАСК след прецизен изстрел на Марко Рагуж. Скоро след почивката австрийците към този момент водеха с 4:1, откакто при шут на Балич в 56-ата мин. топката се отклони от крайници на Оливие Вердон и направи беззащитен вратаря Пламен Илиев.

Само в разстояние на седем минути обаче " Лудогорец " се върна в дуела с нови два гола на Ману. В 67-ата роденият в Нидерландия ганаец се измъкна от засада и приключи сполучливо независим пробив от централната линия. В 74-ата мин. пък испанският рефер Хавиер Естрада Фернандес отсъди дузпа за игра с ръка на Лукас Гъргич и изгони бранителя с втори жълт картон, а африканецът оформи своя хеттрик от бялата точка.

В оставащите двайсетина минути до края българският отбор реализира масиран напън и стигна до още няколко преференциални положения, само че по този начин и не съумя да осъществя изравнителен гол. След домакинското проваляне с 1:2 против " Антверпен " в първия кръг " Лудогорец " остана на последно място в групата. Тази вечер белгийците изненадващо реализираха втори следващ триумф, надигравайки любимеца в потока " Тотнъм " с 1:0 вкъщи.

Следващата седмица - на 5 ноември, точно лондончани ще гостуват в Разград, като поради новите ограничаващи ограничения в България мачът ще се играе при закрити врата на ст. " Хювефарма Арена ". Затова по-рано през днешния ден от клубното управление на " Лудогорец " оповестиха, че ще обезщетят почитателите с към този момент закупени билети за дуела.

" Към момента има закупени над 1500 пакетни билета, като скоро техните притежатели ще бъдат известени в детайли по какъв начин могат да си получат парите назад. ПФК " Лудогорец " изрича голямото си страдание, че няма да може да разчита на своите почитатели за идните значими мачове в Европа и в Ефбет лига, само че грижата за здравето и минимализирането на риска от заразяване с COVID-19 в този миг са над всичко ", написаха от Разград.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР