Българският футболен съюз установи партньорски взаимоотношения с държавната асоциация по

...
Българският футболен съюз установи партньорски взаимоотношения с държавната асоциация по
Коментари Харесай

БФС ще си партнира с родната асоциация по текбол



Българският футболен съюз откри партньорски взаимоотношения с държавната асоциация по текбол, както и със международната федерация FITEQ, вследствие на които Национална футболна база "Бояна " към този момент ще бъде сцена и на дуели по атрактивната дисциплинираност.

В Дома на футбола към този момент дойде особено направена от FITEQ професионална маса за текбол, брандирана със знаците на българските национални тимове, като представянето на плана пред медиите ще се организира на следващия ден, 28 май, от 11:00 ч., в НФБ "Бояна ".

Събитието ще бъде съпроводено с демонстративни мачове с присъединяване на треньори и футболисти на България, а формален посетител ще бъде ръководителят на родната федерация по текбол - популярният олимпийски първенец по повдигане на тежести Севдалин Маринов.

Партньорството сред БФС и FITEQ се осъществя по персонална самодейност на националния селекционер Ясен Петров, който е измежду най-запалените фенове на ефектната дисциплинираност у нас.

Както е известно, текболът е измежду най-предпочитаните допълнения към подготвителните способи за професионалните футболисти, като задачата на FITEQ е комбинацията сред тенис на маса и футбол да бъде включена в програмата на Олимпийските игри от 2028-а.

Текбол е един тип композиция сред тенис на маса и футбол, с разликата, че масата тук е с малко по-особена форма - тя е с форма на дъга, наклонена в двата края.

Играчите имат право да жонглират с топката до три пъти, след което тя би трябвало да бъде изпратена в противниковата половина.

Иначе представителният тим на България по футбол се събира през днешния ден за лагера, който включва и три контролни срещи- със Словакия, с Русия и Франция. Играчите, които са ангажирани в баража за квотата за Лигата на Конференциите, ще се причислят незабавно след мача Арда- Черно море.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР