Българският футболен съюз подписа договор за партньорство със световен лидер

...
Българският футболен съюз подписа договор за партньорство със световен лидер
Коментари Харесай

БФС отличник по съмнителни мачове

Българският футболен съюз подписа контракт за партньорство със международен водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие. Непосредствено преди конгреса за избор президент на Българския съюз, Борислав Михайлов подписа с контракт с компанията за мониторинг на съмнителни залози по целия свят и разпознава подозрителни действия и нередности в тази област.

Настоящият президент на БФС побърза да официализира контракта, след което остави своя стол празен. В основата за напускането на конференцията бе наближаващият конгрес, за който Борислав Михайлов би трябвало да се приготвя.

Ръководните органи в българския футбол оповестиха като своя съществена цел битката против предварителното уговаряне на мачове и запазването престижа на футбола и спорта.

Един мач, единствено един мач от началото на сезона в Първа и Втора лига, както и в Елитната юношеска група до 19 години, е попаднал под съмнение, че е бил манипулиран.

Това разкри заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев. На въпрос кой е този мач, Колев отхвърли да разяснява тематиката, която към момента търпи развиване, а сега, в който казусът бъде завършен ще стане обществено притежание.

" Мачът е възложен на разнообразни органи, които могат да подхващат законни стъпки за налагане на санкции. Няма по какъв начин да ви кажа в този момент кой е мачът. Но в случай че се стигне до процедура и санкции, ще го научите ", зяяви Марио Костурков - началник на отдела за битка с уредени мачове към БФС.

Пресконференцията бе под надпис - БФС Мисия „ почтеност”, като за медиите бе предоставена къса информация за активността на компанията, която ще се бори срещу „ черното тото”, с цел да може българския футбол да бъде напълно предпазен.

Сред предоставената графика присъстваше забавна графика, показваща статистиката от системата на УЕФА за подаване на сигнали за манипулиране на футболни срещи. Цифрите приказват, че от 2012 година до през днешния ден се вижда извънредно позитивна наклонност в българското състезание.

Според Костурков от 2014 година, когато той пое поста, съмнителните мачове са намалели фрапантно. " Преди сигналите от УЕФА бяха в границите на 53 или 47 мача на сезон, а в този момент са много, много по-малко ", добави Костурков.

И в случай че през 2012 година до БФС са постъпили 53 сигнала за подозрения в непорочност на българските срещи, то през този сезон виждаме фрапантна разлика. Само една футболна среща е провокирала терзания в управлението на БФС. Един мач, който демонстрира, че мотиви за подозрения към честността на българския футбол - не би трябвало да има. Сигналите са снижени до най-малко, а цифрите демонстрират, че БФС към този момент е приключил своята работа...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР