Българският футболен съюз подготвя проект за категоризация на клубовете в

...
Българският футболен съюз подготвя проект за категоризация на клубовете в
Коментари Харесай

БФС категоризира клубовете в България

Българският футболен съюз приготвя план за категоризация на клубовете в страната, което ще засегне изключително съществено тези от ниските ешелони. Въпросната категоризация ще дава отговор най-много за тежестта на един клуб във футболния живот на страната.

Така да вземем за пример клуб, който е обичаен и от регионален град, само че играе в Трета лига, ще бъде в друга категория с различен клуб от Трета лига, който е от малко обитаемо място или даже село. Категорията на всеки един клуб ще въздейства при подаването на документи за професионален лиценз или при молба за присъединяване в избрана дивизия на футболния шампионат.

Самата категоризация ще се базира на няколко вида критерии, включително обичаи и принос към българския футбол в предишното. Друг аршин ще бъде капацитет за развиване. Също по този начин тази класификация ще има значение и за развиването на юношеските школи, а също по този начин и при възможна държавна помощ за планове или поддръжка за базата. В най-развитите европейски страни сходен указател на клубовете от дълго време има, като първи е въведен в Англия и Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР