Българският футболен съюз отговори на обвиненията на Любослав Пенев, който

...
Българският футболен съюз отговори на обвиненията на Любослав Пенев, който
Коментари Харесай

БФС отговори на обвиненията на Любо Пенев

Българският футболен съюз отговори на обвиняванията на Любослав Пенев, който през вчерашния ден даде специфична конференция пред медиите.

Според централата някогашният народен селекционер и хората към него не са осведомени с българския футбол. Също по този начин от БФС разкриха, че Пенев и щабът му са взели 1,5 млн. швейцарски франка за 3-годишната си работа отпред на представителния отбор, като за това време са постигнали 4 победи - над Азербайджан, Армения и на два пъти над Малта.

В отговор на изказванията, мненията и обвиняванията по отношение на активността на Българския футболен съюз по време на конференцията на Любослав Пенев и неговия предприемчив комитет, провела се на 11.01. 2018 година, БФС прави следните разяснения. Разбира се, без коментар или оценка на „ предизборните “ му изказвания.

По време на медийната си изява господин Пенев и неговият екип насочиха редица тежки обвинявания към футболния съюз. Те не бяха подкрепени с обстоятелства, защото такива няма, и по тази причина естествено не дават отговор на истината.

Истините и обстоятелствата...

В началото беше оповестена „ сензацията “, че Българският футболен съюз получава по един милион и половина (1 500 000) швейцарски франка за развиването на женски футбол, Сумата не е вярна!! Всъщност, това е хонорарът на Л. Пенев и неговият екип за 3 години работа и 4 победи в публични футболни срещи. За сведение на футболната общност Българският футболен съюз получава по 100 000 евро на година за развиването на женския футбол. Благодарение на това този футбол излезе от задънената улица на своето развиване – през днешния ден дамите и девойки състезателки са към 2 000 и се организира държавно състезание по женски футбол..

Темата за задграничните футболисти - България е член на Европейския съюз и извършва и ползва главните правила на този съюз, сред които е – свободното придвижване на хора. Броят на на футболисти отвън Европейския съюз е стеснен и оценката за тяхния принос не е единствено отрицателна.

Детско-юношеският футбол и мачовете в юношеските шампионати

БФС прави следното:

От сезон 2013-14 са поети разноските за съдии и делегати на клубовете, участващи в шампионата за юноши до 19 години (U19).

От сезон 2015-16 , Българският футболен съюз поема разноските за таксите на съдии и делегати на шампионата за юноши до 17 години (U17).

От 2017-18 година БФС поема разноските за съдии и делегати за провеждането на шампионата за юноши до 15 години (U15), което се организира в четири зони, а от сезон 2018-19 ще се организира в една национална група по сходство на шампионатите на U19 и U17.

Тези разноски на БФС дават финансова спестовност за футболните клубове за един сезон за към 300 000 лева .

„ Електронното картотекиране “, е осъществено от БФС още през 2014 година под формата на “Електронно първенство”, за тимовете от професионалния футбол, като се разисква неговото разширение.

Ежегодният годишен финансов доклад на Българския футболен съюз, се разгласява в формалния уебсайт на Министерство на правораздаването, каквото е условието по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, а също по този начин се изпраща в Национална агенция за приходите и в Агенцията по вписванията.

На язвителните нападки от щаба на господин Пенев по отношение на подготовката и организацията на идния VIII конгрес най-отговорно заявяваме - Българският футболен съюз не употребява и в никакъв случай не е употребявал непозволени и силови способи, с цел да въздейства на делегатите. БФС изрично приканва участниците в конференцията да дават на правоохранителните органи цялата налична в тях информация и обстоятелства за корупционни или други непозволени практики в системата на БФС. Надяваме се на бързо деяние от тяхна страна, защото бездействието ще ги охарактеризира като хора, с голословни и несъстоятелни изказвания, а това не е доказателство за съществуването на „ съвест “ и висок публичен морал.

Футболните клубове, утвърдени за членове на БФС, само че неприети от Конгреса не могат участват на него. Те не излъчват делегати, заради което не гласоподават. А основанието за това е единствено едно – авансово не може да се подсигурява дали всички клубове, препоръчани на Конгреса за приемане, ще бъдат признати.

До края на януари тази година БФС ще даде изцяло гратис на всички лицензирани треньори у нас достъп до системата “Онлайн Академия”, учредена на методиката за подготовка на млади футболисти на холандския клуб “Аякс”, приспособена за българските условия и преведена на български.

От изказванията на конференцията може да се направи главния извод, че нейните участници в действителност не са осведомени с нищо значимо от българския футбол. Още от 2012 година работи “Стратегия за развиване на футбола 2012-2014” нова “Стратегия за развиване на футбола 2014-2018”, направени от Българския футболен съюз в духа на най-хубавите практики на ФИФА, УЕФА и развитите европейски футболни федерации. Тези документи са обществени и бяха раздадени освен на делегатите, само че и на всички посетители и публицисти по време на последния VII конгрес на БФС на 14 февруари 2014 година При деликатен прочит ще се окаже, че огромна част от заложените в последната тактика на БФС цели са изпълнени.

Това е, тъй като обещаваме единствено неща, които можем и сме сигурни, че ще осъществим.

Отдел „ Връзки с обществеността и медии “, БФС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР