Българският футболен съюз излезе с позиция относно проверките на Министерство

...
Българският футболен съюз излезе с позиция относно проверките на Министерство
Коментари Харесай

Футболният съюз отрече твърденията за нецелесъобразни разходи

Българският футболен съюз излезе с позиция по отношение на инспекциите на Министерство на младежта и спорта за взаимните им действия в последните години.

От централата отхвърлят изказванията за нецелесъобразни разноски по организацията на Евро 2015 и не одобряват претенциите за възобновяване на сумата в размер на близо 145 хиляди лева

Ръководството на Българския футболен съюз употребява опцията да изрази позицията си по отношение на резултатите от инспекциите на Министерството на младежта и спорта за взаимните действия сред двете институции в последните години.

БФС изрично декларира, че не приема изказванията за осъществени нецелесъобразни разноски, свързани с организацията на ЕВРО 2015 и претенциите за възобновяване на сумата от 144 510,99 лева

Оспорваните дейности по наемането на подготвителния комплекс на ПСФК „ Черноморец Бургас “ са разследване от експлицитните правила на УЕФА за избор на подготвителна база (на разстояние сред 15 и 30 минути с рейс от хотела на тимовете в Поморие), а срокът на наема е съгласуван както с условията за 24-часов достъп, по този начин и с изискванията за предварителна подготовка и поддръжка на тревните покрития и терени съгласно наложените от европейската футболна централа стандарти. След края на ЕВРО 2015 пък базата е употребена за осъществяване на благотворителен детски шампионат, наложителен детайл „ Наследство на надпреварата “, изискван от УЕФА.

Всички разноски са съответно регистрирани пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а спомагателен отзив за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, сложена от управлението на УЕФА за провеждането на ЕВРО 2015.

БФС също по този начин не приема изказванията за незачитан разход по „ Програма за развиване на детския футбол “ в размер 0,001298 % от общите отпуснати от ММС средства и разполага с нужните документи и протоколи, с цел да аргументира позицията си.

Българският футболен съюз още един път държи да подчертае, че в организацията се работи оптимално транспарантно и правилно, а опитите за обществени внушения за осъществявани нарушавания одобряваме за безпочвени и целящи уронване престижа на съюза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР