Българският футболен съюз излезе с писмо до премиера на България

...
Българският футболен съюз излезе с писмо до премиера на България
Коментари Харесай

БФС с писмо до Борисов - настояват да не се спира първенството

Българският футболен съюз излезе с писмо до премиера на България Бойко Борисов. То е подписано персонално от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Писмото е по отношение на новите противоепидемични ограничения, които се чака да бъдат признати и засягат провеждането на спортни мероприятия.

От родната футболна централа упорстват ограниченията да не бъдат прилагани за всички мачове от Първа и Втора професионална футболна лига. Ето какво пишат от БФС :

" И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов с молба оповестените на 23 ноември т.г. проектомерки за предварителна защита на разпространяването на ковид на територията на страната и съответно – предлагането за преустановяването на всевъзможен тип групови спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните шампионати в първите три равнища у нас.

Като мотив БФС показва редица справедливи условия, включващи както направения от централата и признат от ММС и МЗО непоколебим протокол за осъществяване на състезателно-тренировъчна активност в условия на COVID-19, по този начин и евентуалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база публично изразената поддръжка за настояването от страна на всички професионални клубове в България, управлението на БФС приканва за доиграване на оставащите дуели до края на есенния дял на шампионатите (и отсрочените заради карантинните ограничения мачове) до 20 декември 2020 година и възобновяване на акцията през втората половина на февруари 2021 година (ако ситуацията позволява), за опазване на жизненоважния темп в системата на българския футбол. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР