Българският футболен съюз е готов да влезе в положение на

...
Българският футболен съюз е готов да влезе в положение на
Коментари Харесай

Удължават срока за лицензиране за новия сезон в българския футбол

Българският футболен съюз е подготвен да влезе в състояние на клубовете поради изключителната обстановка с ковид във връзка с клубното лицензиране за идващия интервал. Темата ще бъде коментирана и на утрешната специфична работна среща на заинтригуваните страни по отношение на продължаването на българското футболно състезание, която ще се организира от 11.00 часа на Базата на БФС в Бояна.

На утрешната среща БФС, ПФЛ, АФЛ, както и притежателите на ТВ-правата ще разясняват възможните благоприятни условия за възобновяване на шампионата на всички равнища в българския футболен живот. Но крайният период за лицензиране за сезон 2020/2021 изтича в края на март, а огромна част от клубовете са блокирани в работата си.

Така БФС е подготвен да разяснява удължение на периодите или гъвкави ограничения по финансовите, инфраструктурните и другите критерии, когато се касае за клубове в усложнение или изключително за тези от Втора лига. Както е нормално, първи и най-рано би трябвало да са подготвени с лицензирането участниците в Европейските клубни шампионати или тези тимове, които имат искания да играят в УЕФА.

Самата централа в Нион също ще има думата по лицензирането на локално равнище, само че упованията са доста от рестрикциите да отпаднат или да бъдат краткотрайно замразени. Европейската футболна централа към този момент продължи крайния период, в който клубовете би трябвало да покажат, че нямат финансови отговорности, както и неплатени сметки към институции, траншове по транфери и заплати към този момент до края на април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР