Българският футболен съюз честити 32-ия рождения ден на футболиста на

...
Българският футболен съюз честити 32-ия рождения ден на футболиста на
Коментари Харесай

БФС честити рождения ден на вратаря на Левски Николай Михайлов

Българският футболен съюз честити 32-ия рождения ден на футболиста на Левски Николай Михайлов.

Ето и цялостния текст на поздравелението:

" Днес 32 години навършва българският национал Николай Михайлов, който е роден на 28 юни 1988 година в София. Той е внук на именития пазач на Левски Бисер Михайлов, наследник на капитана на " сините " и на Златното потомство на България Борислав Михайлов.

Логично стартира футболния си път в школата на Левски, като дебютира в първия състав едвам 16-годишен. В рамките на три сезона играе 16 пъти за отбора, включително - и в груповата фаза на Шампионската лига, а геният му е видян от британския гранд Ливърпул и през 2007-а Михайлов е трансфериран в клуба от " Анфийлд ".

Документалните условия на английското законодателство постановат да бъде предан чартърен и в три поредни сезона българинът се състезава в холандския Твенте. През 2010-а е изплатен за непрекъснато против сумата от 1,8 милиона евро и незабавно се трансформира в избор номер едно под рамката. С Твенте печели купата на страната, подвига Купата на Холандия, на два пъти победи и със Суперкупата, а през 2011-а получава наградата за най-хубав на поста си в Ередивизи.

След общо 129 мача в Холандия реализира нов трансфер - този път в италианския Верона, където обаче не получава късмет за изява и напуща след един-единствен дуел. От 2014-а до 2017-а е част от турския Мерсин (46 мача); следва къс престой в кипърския гранд Омония, а през 2018-а Михайлов се завръща в Левски.

За националния тим Николай Михайлов дебютира едвам 17-годишен - против Шотландия на шампионата " Кирин къп " в Япония. Към днешна дата има 37 мача за представителния ни отбор, в няколко от които носи капитанската лента.

През 2011-а е отличен като Футболист номер едно на България и по този метод става първият вратар, грабвал оценката, след татко му Борислав през 1986-а.

Българският футболен съюз честити празника на Николай Михайлов и му желае здраве, шанс и доста триумфи! "
 Николай Михайлов е на автограф разстояние от нов контракт с Левски
Николай Михайлов е на автограф разстояние от нов контракт с Левски

Вижте забавни материали, оповестени на 30 май през годините
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР