Българският футболен съюз (БФС) взе извънредни мерки след пътуването на

...
Българският футболен съюз (БФС) взе извънредни мерки след пътуването на
Коментари Харесай

БФС сложи "Лудогорец" под карантина

Българският футболен съюз (БФС) взе изключителни ограничения след пътуването на " Лудогорец " до Милано за мача против " Интер " (1:2) от 1/16-финалите в Лига Европа. Часове след завръщането на разградчани от Италия спортно-техническата комисия (СТК) разгласи, че отсрочва дуела сред " Лудогорец " и " Арда " (Кърджали) от XXIII кръг на Ефбет лига, който по стратегия трябваше да се играе в неделя (1 март) от 16:45 ч. в Пловдив.

Освен това тимът е настанен в националната футболна база в столичния кв. " Бояна ", а всички чиновници на БФС са разпуснати до 4 март. Така на процедура футболната централа сложи първенците под карантина поради риска от преместване на ковид, който се популяризира с бързи темпове в северната италианска област Ломбардия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че след завръщането от Милано футболистите на " Лудогорец " са минали проучвания за ковид, с цел да не бъдат поставяни под карантина. Първите резултати са негативни, само че в идващите дни те ще минат наново проби. Изследванията са заплатени и направени по гледище на притежателя на клуба Кирил Домусчиев, макар че в последните дни здравните управляващи изясняват, че няма смисъл от проучване на здрав човек, защото пробата открива вируса едвам в напреднал етап на болестта.

От БФС оповестиха, че отсроченият мач против " Арда " ще се играе на 18 март (сряда). По стратегия идващия уикенд " Лудогорец " би трябвало да семейства против " Дунав " в Разград, а на 14 март да гостува в София против " Левски ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР