Българският футболен съюз (БФС) премести отново датата за за участие

...
Българският футболен съюз (БФС) премести отново датата за за участие
Коментари Харесай

След критиките от "Левски" БФС премести отново баража за Европа

Българският футболен съюз (БФС) реалокира още веднъж датата за за присъединяване в квалификациите на Лигата на конференциите. Двубоят ще е сред четвъртия в класирането на Първа лига " Левски " и седмия " Арда ". Мачът ще се играе на 11 юни от 19.00 часа, както беше по първичната стратегия.

Преди два дни Спортно-техническата комисия към БФС реалокира срещата за събота, а с 24 часа напред беше преместен и за последното място в Първа лига сред " Берое " и " Спортист " (Своге). Футболният съюз уточни като причина изтичащи контракти на играчи в тимовете. След това " Левски " излезе с, с която прикани мачът с " Арда " да бъде в неделя.

 " Левски " подлага на критика футболния съюз поради преместването на баража за Европа

Спортно-техническата комисия реши да върне първичната дата. Като причина за новото решение обаче са посочени планувани манифестации в София. Двубоят ще е на стадион " Георги Аспарухов ".

" БФС бе известен, че на 10.06.2023 година са планувани голям брой манифестации на територията на град София и опцията за смесването им с проведени фенски маси, може да докара до съществено нарушение на публичния ред и заплаха за здравето и живота на хората ", се споделя в известието.

Спортно-техническата комисия въпреки всичко засегна и въпроса с изтичащите контракти, като уточни, че това е решение на самите клубове. От БФС прецизираха, че датите за баражите са били ясни от 8 февруари 2023 година и клубовете са били известени за това.

" Ръководствата на клубовете са имали задоволително време да подхващат нужните ограничения за удължение на договорите на своите футболисти, поради на това, че датите за баражи са избрани на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е напълно отговорност на футболните клубове ", се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР