Българският футболен съюз (БФС) отложи решението дали Ясен Петров ще

...
Българският футболен съюз (БФС) отложи решението дали Ясен Петров ще
Коментари Харесай

БФС остави за януари решението за Ясен Петров

Българският футболен съюз (БФС) отсрочи решението дали Ясен Петров ще продължи да води националния тим. Това стана ясно след последното съвещание на Изпълнителния комитет на организацията за 2021 година

Договорът на Петров изтече с края на квалификациите за международното състезание. В тях България приключи на предпоследното четвърто място в своята група с осем точки след две победи, два равни и четири загуби и голова разлика 6:14.

През ноември дългогодишният отговорник за националния отбор Йордан Лечков, че не се мисли за промяна на треньора.

От БФС оповестиха, че членовете на Изпълкома са се срещнали с доклада на селекционера. Също по този начин с " задачите за идната 2022 година, включващи гонене на наложително първо място в групата от Лигата на нациите, продължение на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширение на скаутското звено към националните тимове ".

" На идващото съвещание на ИК през януари 2022 година членовете на управителния орган на БФС ще дадат своята оценка за осъщественото дотук от щаба на мъжкия народен тим и ще вземат решение за продължение на взаимната работа ", гласи известието след съвещанието на изпълкома.

От БФС анонсират и нова административна конструкция " направена съгласно рекомендациите на УЕФА и в звук с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации ".

" В новата административна скица съществена роля заема управител " Стратегическо ръководство ", а функционалността " Технически шеф " ще включва и унифициране на политиката на треньорите на другите национални тимове за ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в другите възрастови групи ", прибавят от БФС.

За представянето на националния тим четете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР