Българският футболен съюз (БФС) не се е отказал от провеждане

...
Българският футболен съюз (БФС) не се е отказал от провеждане
Коментари Харесай

Бербатов: БФС готви тайно конгрес в петък

Българският футболен съюз ( БФС ) не се е отказал от осъществяване на конгрес на 18 март и подобен най-вероятно ще се състои. Това изненадващо съобщи опозиционерът и претендент за президент на футболния съюз Димитър Бербатов.

На 1 март Изпълкомът на БФС изненадващо анулира форума, плануван за 18 март. Тогава президентът на съюза Борислав Михайлов се оправда с делата, вървящи в съда против решенията на предходния конгрес - на 12 октомври м.г.

Днес обаче Бербатов изтъкна  смущаващи доводи в поддръжка на своята теза  - конгресът към момента не е анулиран в Търговския указател и това значи, че би трябвало да се организира. Още повече, че анулация на 1 март не е допустима - такава би трябвало да се направи най-късно 1 месец преди осъществяване на общото заседание. А и до този миг  действията на БФС са били в посока да се организира конгрес  - на Изпълком през януари се удостоверява провеждането на форума на 18 март, като подписката на над 1/3 от клубовете за дневен ред на този конгрес единствено се взема под внимание. През февруари пък бюрото на Изпълкома се събира, с цел да утвърди правила и документи за конгреса.
 
Освен това, по думите на Бербатов, няколко това дни след решението за анулация на 1 март, зала 3 на НДК е непокътната за конгрес. Като са резервирани датите 17 и 18 март.

 

ПОДОЗРЕНИЯТА

" Има нещо подозрително. Нещо се крои ", съобщи Димитър Бербатов. Той подозира, че конгрес въпреки всичко ще има, тъй като БФС е задължен до 31 март да внесе собствен признат бюджет за годината в Министерството на младежта и спорта (ММС), а подобен може да бъде признат единствено на общо заседание с присъединяване на клубовете. Ако не бъде сторено това в период, то  БФС рискува да остане без лиценз , като той бъде лишен от ММС. Затова и Бербатов допусна, че се готви конгрес, в който да не вземат участие клубовете, които поддържат опозицията. " Или ще има някакъв конгрес, или ще се попречи да се организира подобен легален.  БФС се опитва пак да направи скица да не бъдем позволени на конгрес, а подобен да се състои.  Ние не желаеме да се лишава лиценза на БФС , тъй като това е тежък и противен развой. Никой не желае да се стига до крайности. Искаме обединяване, не да разрушавам. А това се реализира на почтен конгрес ", съобщи опозиционерът. Той акцентира, че ФИФА и УЕФА са осведомени за протичащото се,  написа " Сега ".

ВСИЧКИ - В ПЕТЪК ПРЕД НДК

За да не се позволяват нередности, Бербатов и екипът му, в това число Стилиян Петров и Мартин Петров, ще бъдат в петък в 10:30 ч. пред НДК. Призовани са да се явят на място представители на всички клубове, които са излъчени като делегати до 28 февруари. Отправен бе и зов към спортния министър Радостин Василев да прати представители на инспектората, с цел да проследят какво се случва. " Конгресът не е анулиран. Това, че са се събрали едни хора и са споделили едно нещо... Те по правилник не могат да го създадат. 

Мандатът на управлението на БФС е изминал на 16 февруари.  В петък конгрес би трябвало да има, защото това е законният метод да се случат нещата. Аз тръпна в очакване. Заповядайте ще гледаме дружно, уповавам се да участваме, с цел да може един път вечно да се постави завършек на това, което се случва. Обединението се случва на конгрес ", посочи Бербатов.

Един от хората в екипа му - някогашният член на Изпълкома Петър Величков, добави: " БФС няма право да анулира конгрес по-малко от месец от плануваната дата за осъществяване.  След отдръпването на оставката на Борислав Михайлов уставът на БФС се нарушава непрекъснато - освен това безсрамно и брутално. "

ЗАКАНИ ЗА БОЙКОТ НА ПЪРВЕНСТВАТА И НЕДОВОЛСТВО ОТ СЪДА

Димитър Бербатов уточни още, че доста клубове са афектирани от държанието на управлението на БФС и са подготвени да стигнат до крайности, като бойкотиране на шампионатите. Има и неодобрение от мудността на съда във връзка с импортираната подписка от 280 клуба (над 1/3 от членовете на БФС ) за осъществяване на конгрес на 18 март, която е била импортирана в съд на 31 януари като охранително произвеждане. Като такова съдията (Жаклин Комитова) би трябвало да я придвижи оптимално бързо. Това обаче не се е случило и забавянето е към този момент от над месец и половина. Затова и някои клубове упорстват да бъде изработен отказ на съдията по това дело.

" Давам образец с предишното такова производство и беше взето за кратко време решението (б.ред. - съдът свика предварителен конгрес на 12 октомври м.г. по предходно сходно охранително производство), тъй като по закон събрал ли си подписи би трябвало да се назначи конгрес. В момента се дава опция да се събират контрадекларации, в случай че се съберат задоволително се обезсмисля цялото това нещо. Юридически хватки се ползват. Допитал съм се до юристи ", разяснява Бербатов.

Очаква се и коментар от БФС за изказванията на опозицията. " Ако кажат, че няма такова нещо, че лъжем - обстоятелствата приказват друго. За страдание, никой не излиза чист от цялата история. Това е жалкото ", сподели в умозаключение Димитър Бербатов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР