Българският футболен съюз (БФС) е получил лиценз от Министерството на

...
Българският футболен съюз (БФС) е получил лиценз от Министерството на
Коментари Харесай

БФС получи безсрочен лиценз от Министерството на спорта

Българският футболен съюз (БФС) е получил лиценз от Министерството на спорта, който удостоверява статута на федерацията. Това оповестиха от футболния съюз на уеб страницата си, а лицензът е бил публикуван на 23 януари.

В последните месеци течеше процедура по прелицензиране на всички спортни федерации в България, поради новия закон за спорта. Според него лицензите към този момент са безсрочни.

От БФС прибавят още, че са покрили всички инспекции на министерството.

" Министерството на младежта и спорта издаде неопределен лицез на БФС, защото съюзът отговори на всички сложени от закона условия и мина сполучливо инспекциите на виновните звена към държавната институция ", гласи известието на уеб страницата на БФС.

В края на 2019 година министърът на спорта Красен Кралев разпореди инспекция в БФС за това по какъв начин организацията разходва средства, получени от страната. Това се наложи поради следствие на Би Ти Ви, обвързвано със съмнителни покупко-продажби за пазаруване на екипировка, като част от програмата на БФС и ММС.

На 2 януари Кралев разгласи, че инспекцията на министерството в БФС ще завърши в края на месеца и даде обещание " отчетът да бъде обществен, тъй като интересува доста хора ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР