Българският футболен съюз (БФС) е плащал за подготовка на деца

...
Българският футболен съюз (БФС) е плащал за подготовка на деца
Коментари Харесай

БФС плащал за подготовка на юноши в хотели на шефовете си

Българският футболен съюз (БФС) е плащал за подготовка на деца и юноши в хотели на шефовете си, заяви бТВ. Парите са от държавния бюджет. Става дума за над 2 млн. лева, отпуснати през 2016 година и 2017 година Над 1,5 млн. лева от тях са изхарчени за лагери за подготвки на младите футболисти. В най-малко два случая юношите са нощували в хотели, благосъстоятелност на шефове на БФС или техни близки.

В единия случай става дума за хотел " Спорт Палас " в Сливен, благосъстоятелност на брачната половинка на първия вицепрезидент Йордан Лечков. Юношите са нощували и хотела на различен вицепрезидент на БФС – Атанас Фурнаджиев. Това е " Белведере Холидей Клуб " в Банско.

В същия интервал базата на БФС в Бояна е функционирала, само че не е употребена. Защо, пояснение няма. Според Лечков няма нищо аморално. Той изясни, че съюзът е избрал най-хубавите места за подготовка. Лечков не можа да си спомни дали футболисти са нощували в хотела на брачната половинка му, когато не е бил вицепрезидент на БФС. Според зам.-изпълнителния шеф на съюза Антон Попов хотелите са определени от комисия, в която той не е взел участие.

По-рано бТВ заяви и за пазаруване на екипи с пари, отпуснати от страната. Те са закупени първо от афганистанска компания, чийто адрес е в раздорен регион на страната. Впоследствие изпълнителят е заменен, само че дамата, подписала контракта с БФС, твърди, че няма подобен.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР