Българският футболен национал Никола Илиев, който е собственост на италианския

...
Българският футболен национал Никола Илиев, който е собственост на италианския
Коментари Харесай

Никола Илиев ще играе под наем в ЦСКА 1948

Българският футболен национал Никола Илиев, който е благосъстоятелност на италианския гранд Интер, ще продължи кариерата си чартърен в родния ЦСКА 1948, научи Българска национална телевизия.

Очаква се надареният 19-годишен играч да премине медицински прегледи в понеделник, след което и да бъде показан от управлението на клуба. Договорът му ще бъде за период от една година с алтернатива за закупуване.

Никола Илиев е роден на 6 юни 2004 година, като футболният му път започва в академията на Ботев Пловдив. Именно с екипа на " канарчетата " офанзивният полузащитник прави и дебюта си в професионалния футбол едвам на 15 години през септември 2019-а година в мач против Славия от Първа лига.

Година по-късно надареният българин минава в италианския Интер. С Примаверата на клуба става първенец на Италия през сезон 2021/22 след триумф във финала против Рома с 2:1, като Никола Илиев вкарва победния гол за " нерадзурите ".

През месец септември 2022-а година пък младият футболист направи своя дебют и за мъжкия народен тим на България, влизайки като запаса при успеха с 5:1 против Гибралтар в мач от шампионата Лига на нациите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР