Българският футбол прокопа жестоко дъното в евроквалификацията с Англия. Резултатът

...
Българският футбол прокопа жестоко дъното в евроквалификацията с Англия. Резултатът
Коментари Харесай

Срам: България е на дъното на Балканите, скоро и на Европа

Българският футбол прокопа грубо дъното в евроквалификацията с Англия. Резултатът 0:6 против избраниците на Гарет Саутгейт запокити "лъвовете " на дъното на класирането в квалификационна Група А, като единствено мач преди края на този цикъл те към момента не са постигнали победа.

Отборът има единствено три точки, реализирани от три равенства - две от тях против Черна гора и едно против Косово. Останалото са четири провали - два погрома от Англия с общ резултат 0:10, както и издънки против Косово в София и против Чехия в Прага.

Къде ни праща тази акция в общ проект? Най-общо казано - на дъното. Съвсем независимо видяно, българският народен тим е най-слабият от всички 12 участника в пресявките за Евро 2020 от Балканския полуостров.

Единствено можем да се мерим с 600-хилядната Черна гора. Бившата югославска република също има 3 точки в актива си, същата голова разлика от -12 попадения, само че в случай че се погледнат директните дуела в квалификациите, е по-напред, тъй като мачът сред двата отбора в София приключи 1:1, а в Подгорица - 0:0. И с гол на непознат терен черногорците имат по-добри индикатори.

Иначе най-добре представящият се балкански тим е Турция, който е събрал 19 точки в група със международния първенец Франция. Южните ни съседи даже отмъкнаха точка от Париж, до момента в който бездушниците на Балъков беряха позор в София. А пък през юни на собствен терен даже набиха хубаво "петлите ".

След това са финалистите от последния Мондиал - хърватите с 14 точки, само че от 7 мача. Следват румънците с 13 точки от 7 дуела, а след тях са албанците с 12 от 8. Косово, Северна Македония и Словения са с по 11 точки, Сърбия и Босна са с по 10. Слабо се показват гърците, които са единствено с 5 точки, по-късно на дъното са Черна гора с 3 и България със същия актив.

Ако погледнем в общоевропейски проект, същия актив като България имат още отбори като Малта, Андора и Молдова. С по-слаби индикатори са единствено Лихтенщайн (2 точки), Литва (1 точка), Естония (1 точка), Азербайджан (1 точка), Латвия (0 точки), Сан Марино (0 точки), Фарьорските острови (0 точки) и Гибралтар (0 точки).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР