Българският футбол не се намира в добро състояние по вина

...
Българският футбол не се намира в добро състояние по вина
Коментари Харесай

Красен Кралев: В българския футбол има нещо сбъркано

Българският футбол не се намира в положително положение по виновност на всички участници в него. Това сподели министърът на спорта Красен Кралев, който разяснява слабото показване на националния тим в квалификациите за Евро 2020. В предаването " Тази заран " по Би Ти Ви, Кралев изясни, че най-популярният спорт страда от липса на методология.

" Проблемът е в работата в клубовете. Бил съм президент на " Черно море " и знам по какъв начин се работи. Въпреки това имаме надарено потомство, което чакаме да се развие. Показателно е обаче, че имаме единствено един състезател в топ състезание на Европа (Кирил Десподов), който мъчно съумява да пробие в несъвършен тим като " Каляри ". Това демонстрира, че в България нещо сме сбъркали ", сподели министърът на спорта.

Според Кралев всеки има виновност, в това число и БФС, само че главната такава е в клубовете, които готвят играчите. Той приказва и за недостиг на качествени треньори, методология и дълготрайна тактика в развиването на фрагменти.

Кралев отхвърли да разяснява работата на Борислав Михайлов, само че открои " позитивните промени във формата на шампионата ".

 Красен Кралев: В българския футбол има нещо сбъркано
© LAP.bg

По мотив случая с президента на БФС, който напусна Националния стадион " Васил Левски " министърът сподели: " Няма разпоредба кой може да влиза, само че не е редно. По време на мачове стадионът се отдава на БФС чартърен и нашите чиновници би трябвало да получат баджове, с цел да влязат. Ние нямаме надзор, само че в случай че шефът се беше намесил, можеше да се избегне. Точно по тази причина беше освободен ", сподели Кралев.

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков също беше посетител в предаването и още веднъж акцентира, че организацията няма виновност.

" Не е наше обвързване да създадем такова потомство. Това, че ние сме съумели в живота и футбола, не би трябвало да носим подобен негатив, в случай че някъде нещо куца. Създали сме условия на тези младежи да бъдат в националния тим. Те са подсигурени, аз мога да приказвам в тази посока. Всичко друго - триумфите, трудът и потта, се кове в клубните тимове ", сподели Лечков и открои неналичието на спортни учебни заведения.

По думите на президента на БФС клубовете имат опция да употребяват програмата на " Аякс ", само че единствено 5% от нея се употребява. " Клубовете не желаят, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен ".

" Познавате ли президента на Германския футболен съюз, той дава ли изявленията. Искаме в едната посока да приличаме на европейци, а в другата споделяме, че сме в България ", сподели Лечков във връзка Борислав Михайлов и влизането му с джип на пистата на " Васил Левски ", с което избяга от среща с медиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР