Българският футбол е в будна кома от десетилетия наред, а

...
Българският футбол е в будна кома от десетилетия наред, а
Коментари Харесай

Не дойде ли времето, да дръпнем шалтера на изпадналия в кома български футбол?

Българският футбол е в будна кома от десетилетия наред, а последните събития към президентския пост в БФС доближиха нови дълбини. Маниакалната жадност за власт трансформира обичания ни спорт в жив мъртвец, който просто чака някой да прояви благосклонност и да му дръпне шалтера, с цел да постави завършек на тази безконечна тъга.

Димитър Бербатов се самопровъзгласи за президент на федерацията в компанията на стеснен кръг близки и другари, като че ли с цел да покаже, че и той може да играе по същите изгнили правила на своите прародители.

Борислав Михайлов пък се е впил в пресъхналата цица на съюза, която от дълго време пуска единствено съсиреци за наслаждение на мършоядите. И той най-нагло реши да се завърне на краставо магаре, провъзгласено за бял кон, когато след двугодишна отпуска реши да отдръпна оставката си. Сякаш никой към този момент не помни, че вожда на нацията Бойко Борисов реши да го дръпне за ушите през 2019 година, тъй като очевидно е решил да се отдели от фамилия Корлеоне.

Междувременно Ясен Петров рони крокодилски сълзи при успеха над Литва с 1:0 предходната година в изблик на еуфория от историческата първа победа отпред на националния тим. Не бива да подценяваме и „ историческото “ тъждество против европейския първенец Италия, в което котката си поигра апатично с мишката, а най-после взе, че я бутна под хладилника ни жива, ни умряла.

С необикновен непукизъм се обръщаме към клубното ни състезание, с цел да забележим, че за поредна година банкрутират тимове, като единствено през този сезон Нефтохимик и Левски Лом разпуснаха представителните си обединения, с цел да се концентрират върху развиването на юноши. Столичният Левски пък разчита на милостинята на своите почитатели, с цел да не последва същата орис, защото някой някъде се опасява, че „ синята “ агитка ще му се разсърди и няма кой да провежда политически митинги, когато наближат избори. ЦСКА пък се разцепи на две, тъй като тамошните алчни задници се борят за порутената барака, в която се е трансформирал другояче емблематичният стадион „ Българска войска “. На целия този декор Кирил Домусчиев си хвърля самичък заровете на „ Монополито “, като си мести парите от единия в другия джоб през малките екрани и фармацевтични компании. А, за малко да не помни и безконечните колорити Венци Стефанов и Христо Крушарски, които, в случай че не бяха притежатели надлежно на Славия и Локомотив Пловдив, несъмнено щяха да са водещи на „ Шоуто на Николас Цитиридис “. Все отново те са надалеч по-комички от шоумена с гръцки корени.

УЕФА и ФИФА в това време се вършат, че не виждат нищо. А и по какъв начин да е другояче, когато потребността от фураж за огромните риби е по-голяма от всеки път. Ако ги няма нашите тимове, интернационалните шампионати щяха да се играят от 6-7 национални обединения и десетина клуба с арабски притежатели, които ще се чудят по какъв начин да си извърнат парите в евро.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Отдавна си мисля, че е време някой в действителност да дръпне шалтера и да оставим българския футбол да почива в мир. Току виж тези стотина останали ентусиасти на „ сини “ и „ червени “ си намерят различен мотив, с цел да си провеждат борби между тях с периодическото замесване на родната полиция. И без друго по малкия екран към този момент дават повече футболни мачове, в сравнение с турски сериали, тъй че шоуто ще продължи, само че най-малко няма да гледаме опустелите трибуни, обикалящи двайсет и двама африканци, чакащи за държавни помощи. Така един път вечно ще се реши и източването на хазната за градежа на козирки, игрища, пансиони и други сходни мотиви за злоупотреби.

Сипи в този момент по едно и пускай Преслава!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР