Българският филм Агав конкурсната програма на VII Международен филмов фестивал

...
Българският филм Агав конкурсната програма на VII Международен филмов фестивал
Коментари Харесай

„Златната липа“ за най-добър филм е за българския „Ага“

Българският филм " Ага " в конкурсната стратегия на VII Международен кино фестивал " Златната липа " 2019 е носителят на премията за най-хубав филм . Лентата е копродукция само че България, Германия и Франция и е дело на режисьора Милко Лазаров. Разказва за живота на двама ескимоси - Нанук и Седна. Дъщеря им Ага е напуснала ледената пустота, само че Седна се разболява и Нанук взема решение да извърши последното й предпочитание - да открие Ага.  
Международно жури с ръководител Илиян Джевелеков отличи Михаил Апросимов за ролята му в “Ага “ с наградата за най-хубава мъжка роля . Наградата за най-хубава женска роля се присъжда на Михаил Апросимов за за Халидора Геирхартсдотир за ролята й във кино лентата “Жена на война ", а режисьорът на лентата Бенедикт Ерлингсон получава премията за най-хубав режисьор .
Унгарският филм „ Залез ” на режисьора Ласло Немеш получи премията на Съюза на българските кино дейци.
За петте дни на фестивала той е бил посетен от повече от 10 хиляди души, заяви Магдалена Ралчева, основател и и шеф на „ Златната липа ". " Това кара мен и екипа на „ Златната липа “ да запретнем още веднъж ръкави и да се впуснем към осмото издание на фестивала “, сподели още тя и заяви още, че за седем години са показани над 300 нови европейски кино лентата, гледани от над 100 хиляди фенове.
„ Работихме като тим и със сърце “, съобщи ръководителят на журито Илиян Джевелеков. Членовете на журито получиха плакети като самопризнание за работата им. Церемонията по награждаването е от 18 часа в Държавна опера - Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР