Българският филм "Ага" на Милко Лазаров е в конкурсната програма

...
Българският филм "Ага" на Милко Лазаров е в конкурсната програма
Коментари Харесай

Българският филм Ага ще закрие Берлинале

Българският филм "Ага " на Милко Лазаров е в конкурсната стратегия на 68-ия интернационален кино фестивал в Берлин и ще закрие събитието.

За пръв път от 29 години български пълнометражен игрален филм е в състезанието на "Берлинале " след 1989 година, когато в влиятелната конкурсна селекция е бил определен филмът на Иван Ничев "Иван и Александра ".

"Áга " е вторият пълнометражен филм на Милко Лазаров, чийто дебют "Отчуждение " (2013) беше селектиран във Венеция.

"Áга " е мажоритарна българска копродукция с присъединяване на Германия и Франция. Разказва за Седна и Нанук, които живеят надалеч на север и мечтаят да съберат фамилията още веднъж. След гибелта на Седна Нанук извървява дълъг път, с цел да открие напусналата ги преди години щерка Áга.

"Винаги ме е вълнувало по какъв начин модерният и бързо разрастващ се свят визира дребните общности, по какъв начин процеси, които на пръв взор нямат нищо общо, се отразяват върху живота на цели народи. С този филм проучвам по какъв начин модерният свят заплашва устоите на съществени човешки ценностти. Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и съумяват да запазят деликатните си взаимоотношения и да одобряват живота смирено и състрадателно. ", споделя Милко Лазаров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР