Българският филиал на международната компания за рентакар Hertz не е

...
Българският филиал на международната компания за рентакар Hertz не е
Коментари Харесай

Българският филиал на Hertz не е засегнат от фалита

Българският филиал на интернационалната компания за рентакар Hertz не е обиден от последния процес към ориста на  Hertz Global Holdings и продължава активността си.

В края на предходната седмица Hertz Global Holdings разгласи, че откакто е била доста наранена от последствията от пандемията и рестриктивните мерки за подвижност, наложени през последните три месеца, е подала искане за отбрана от банкрут според глава 11 на 22/05/2020, както за компанията-майка в Съединени американски щати, по този начин и за нейните дъщерни сдружения в Канада.

Според формалните известия на Hertz Global Holdings, по време на интервала на преструктуриране на компанията, нейната световна мрежа ще остане изцяло функционираща и за трите марки, които има Hertz (Hertz, Thrifty, Dollar и Firefly), без спомагателни последици върху резервациите или стратегиите за преданост на марката.

Франчайз правата на марката  Hertz за опериране в България, Гърция и още 6 страни се държат от Autohellas, която у нас се съставлява от Autotechnica Ltd.

Франчайз компанията от своя страна прецизира, че няма никакви връзки на дялово присъединяване или кредитни/заемни връзки с Hertz Global Holdings и  не е директно наранена от това развиване на събитията.

По оценки на Autohellas, в случай че процесът на преструктуриране на дълга по процедурата за отбрана от банкрут на Hertz Global бъде приключен сполучливо, компанията ще може да ръководи световната си мрежа още по-ефективно.

Краткосрочните наеми, които са главната област на активност на Hertz Global съставляват 16% от консолидирания доход на групата на Autohellas, до момента в който 84% от груповите консолидирани доходи произтичат от дълготрайни наеми, продажби на използвани коли и авто търговия. Капиталът на Autohellas към края на 2019 година доближи 294 милиона евро, което разрешава най-ниското съответствие на дълг към личен капитал измежду всички RAC или оперативни лизингови компании в Европа, показват от компанията
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР