Българският фермерски съюз (БФС) разпространи своя позиция до медиите по

...
Българският фермерски съюз (БФС) разпространи своя позиция до медиите по
Коментари Харесай

Българският фермерски съюз: Остро осъждаме думите на Денков, че протестиращите са терористи

Българският фермерски съюз (БФС) популяризира своя позиция до медиите във връзка думи на премиера акад. Николай Денков, който разяснява готвените митинги от страна на производителите на зърно в България.

„ Остро осъждаме употребяваната подготовка от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи по тази причина, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изложение на позиция и отбрана на ползите във всяка страна - член на Европейски Съюз “, пишат в позицията си от организацията. От БФС напомнят още, че са член и на европейската земеделска организация „ КОПА – Коджека “, написа Българска телеграфна агенция.

„ Правителството и земеделският министър Кирил Вътев към този момент 100 дни отхвърлят да си приказват с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на връзка. Решиха да седнат на масата за договаряния, когато пристигна време за митинги ", разяснява Георги Стоянов, ръководител на БФС, представен в известието. Според него поради неналичието на разговор целият бранш излиза дружно на общ митинг.

Пред публицисти тази заран министър председателят Николай Денков дефинира като изцяло несъстоятелни причините на зърнопроизводителите, с които се афишират срещу повдигането на възбраната за импорт на зърно от Украйна.

 

„ През последните два дни те започнаха да се държат като терористи. Използват подправени причини, слагат претенции - неотложно да се случи това, в случай че не го извършите, ще блокираме страната. Аз с терористи не договарям ", сподели Николай Денков.

По-късно министър председателят съобщи, че насочва втора покана към представителите на зърнопроизводителите за среща, откакто от сектора отклониха първата. От сектора приготвят митинги на няколко места в страната в понеделник.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР