Българският фармацевтичен съюз винаги е обсъждал проблемите преди те да

...
Българският фармацевтичен съюз винаги е обсъждал проблемите преди те да
Коментари Харесай

Фармацевт: При извънредно положение е необходимо да има една гъвкава регулатора рамка

Българският фармацевтичен съюз постоянно е обсъждал проблемите преди те да са станали факт. Така е от самото му основаване. В изискванията на изключително състояние е належащо да има една гъвкава регулатора рамка. Контролните органи би трябвало да се съобразят с това. Това съобщи ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Генричната подмяна на медикаменти провокира една стихия. Това предложение не бе признато, въпреки, че тематиката се разисква от дълго време ", попита тя.

"При спор би трябвало да се употребяват причини всъщност. Как във всички останали страни в Европейски Съюз има генерична подмяна, без три, измежду които и България? Нима фармацевтът не е учил 3,5 година здравни науки, с цел да може да направи една генеричната подмяна? “, счита специалистът.

Костов за маските: Надценките са естествени

„ Имаше апели да се лекуват пациентите по телефона. Те да не дават в аптеките да желаят медикаменти, от доктор по телефона. Тук основната дума е „ почтеност “, сподели проф.Стоименова.

„ Благодаря на НЗОК, тъй като в тази обстановка, реагира съответно, издадоха напътствие за обезпечаване на медикаменти за хронично болните пациенти. Това е един от позитивните образци “, посочи ръководителят на Българския фармацевтичен съюз.

Във връзка с инспекции по аптеките, тя разяснява: „ Няма далавера, защото сътрудниците ги закупуват на по-високи цени. Потърсиха ли я по-високо по веригата? Това демонстрира, че има недоумение към сектора “, съобщи проф. Асена Стоименова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР