Българският фармацевтичен съюз (БФС) е информирал Фармацевтичната група на Европейския

...
Българският фармацевтичен съюз (БФС) е информирал Фармацевтичната група на Европейския
Коментари Харесай

Фармацевтичната група на ЕС е информирана за обвиненията срещу председателя на съсловната организация у нас

Българският фармацевтичен съюз (БФС) е уведомил Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU) за обвиняването на прокуратурата към ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова и наложената ѝ парична гаранция поради изявленията, дадени пред БНР и Българска национална телевизия.

В петък Стоименова беше упрекната по член 326, ал.1 от Наказателния Кодекс (НК ) за всяване на суматоха поради нейни изявленията пред двете публични медии, в които приказва за възможност от дефицит на избрани медикаменти в изискванията на пандемия. Според прокуратурата с изакзаванията си Стоименова " буди неоснователна паника " у жителите в изискванията на изключително състояние и действието е с висока социална заплаха, поради което ѝ беше избрана гаранция от 20 хиляди лева

Преди ден съсловната организация на фармацевтите у нас е уведомила PGEU. Фармацевтичната група на Европейски Съюз е гласът на европейските фармацевти и нейни членове са националните организации на фармацевтите от над 31 европейски страни.

Основната роля на PGEU е да промотира обществената роля на фармацевтите в аптеките за Общността, изгодите от фармацевтичната специалност за здравните системи, обществото, както и за всеки обособен пациент.

PGEU съставлява ползите на над 400 000 фармацевти в европейската общественост, като главната ѝ задача е посредством съдействие да предизвиква гласа на фармацевтите, който да се трансформира в основа на политиките на Европейския съюз в областта на опазването на здравето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР