Българският език е петият най-използван в дарк нет - "тъмният

...
Българският език е петият най-използван в дарк нет - "тъмният
Коментари Харесай

Българският е петият най-използван език в даркнет

Българският език е петият най-използван в дарк нет - "тъмният интернет ". Това демонстрират данни от проучване на интернационална компания за осведомителна сигурност. Нараства броят на българските консуматори, които посещават това онлайн пространство, оповестиха от БТВ.
В даркнет потребителите са съвсем анонимни, а уебсайтовете не се индексират от останалите търсачки. За сърфиране в него е нужен специфичен браузър, който се назовава „ Тор”. От март до през днешния ден броят на българските консуматори, влизащи в дарк нет, се е нараснал от 7600 до съвсем 10 хиляди.
„ Смятам, че множеството от засиления трафик се дължи на любознание, защото потребителите четат доста за персоналните данни - по какъв начин да останат "невидими " в мрежата и по този начин нататък, а браузърът „ Тор” е в действителност доста комфортен вид. Какво тъкмо вършат с него е въпрос на персонален избор”, изясни Спас Иванов, експерт по осведомителна сигурност.
Най-често даркнет се употребява за незаконни покупко-продажби, продажба на открадната информация и разпространяване на порнография.
„ Присъствието на консуматор в даркнет, който не знае какво търси и желае просто да прегледа, не е най-хубавата "одисея ", която може да предприеме в живота си. Много евентуално е да приключи с „ инфектирана” машина, да бъдат откраднати неговите данни и те в действителност да лъснат някъде на черния пазар”, разяснява още експертът.
Експертите по осведомителна сигурност не поучават да се насочвате към това интернет пространство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР