Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и младежта

...
Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и младежта
Коментари Харесай

Мария Габриел в Давос: Образование, наука и бизнес заедно ще борят климатичните промени

Българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, образованието, културата и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова е на Световния стопански конгрес в Давос, който тази година е отдаден на обвързваните с измененията в климата опасности и нуждата от предприемане на още ограничения. Съществена част от отговора на тези опасности се съдържа в най-новите научни знания и реформаторски проучвания.

На конференция дружно с ръководителя на Европейския съвет за научни проучвания Мауро Ферари, Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова очерта дейностите и упоритостите на Европейската комисия за смяна на европейския проучвателен пейзаж посредством още по-силна роля на научноизследователския съвет. С към този момент финансирани над 9000 откриватели, съветът се трансформира във водеща международна организация за най-високо финансиране по % на подкрепени научни отчети. Освен това 7 от финансираните от съвета завоюваха Нобелова премия. Последната беше единствено преди няколко месеца – Питър Радклиф завоюва премията за медицина за откритието за приспособимостта на човешките кафези към среда с ниско наличие на О2, което може да помогне за лекуване на рак, анемия и други.

Мария Габриел разкри в какво би трябвало да влага Европа

„ Като предоставяме на нашите мозъци и гении научна независимост, те ни оказват помощ да се оправим с огромните провокации отдолу-нагоре. Изменението на климата е едно от тях. Европейският съвет за научни проучвания потвърждава това с безчет планове, ориентирани към редица аспекти на изменението на климата - от неговите движещи фактори и въздействия до намаляване и адаптиране “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.



Тя акцентира също, че връзката сред учени, откриватели, политици и общество би трябвало да промени своя курс към по-силно и тясно съдействие. „ Имаме нови благоприятни условия, тъй като образованието към този момент е в един сектор с научните проучвания и нововъведенията. Без младежите, учителите, институтите, университетите, обществото ни няма по какъв начин да се оправи с провокациите “, съобщи българският еврокомисар и очерта трите значими детайла в новата стратегия „ Хоризонт Европа “. На първо място са задачите, четири от които са директно свързани с битката с климатичните промени. Вторият детайл е Европейският иновационен съвет – фабриката на Европейски Съюз за така наречен еднорози, предоставящ поддръжка от концепцията до основаването на продукта и откриването на нови пазари, в това число за МСП и стартъпи. Трети значим детайл е Европейският институт за нововъведения и технологии, помагащ на предприятия, просветителни и научноизследователски институции да работят дружно.

„ Когато образованието, науката и бизнесът работят дружно в една посока, когато търсят общи решения, това е най-солидната база да имаме убеденост, че ще се оправим с световно предизвикателство като климатичните промени. Силата на европейския метод е в мисълта за хората, работните места, вероятностите пред районите – тя би трябвало да остане водеща в дейностите ни. Имаме още доста работа “, заключи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР