Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта

...
Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта
Коментари Харесай

Мария Габриел: Важно е да инвестираме в творческото мислене на младите хора

Българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел откри второто издание на Тийноватор стартъп уикенд, в който се включиха близо 300 възпитаници от Тийноватор стартъп клубовете в 17 учебни заведения от София, Варна и Враца и 34-ма ментори. В първия ден на събитието учениците и менторите ще работят по образуването на към 40 хрумвания за стартъпи и по презентациите им, а в неделя определените планове ще бъдат презентирани пред жури от вложители. Това оповестиха от представителството на Европейска комисия в България

„ През идващите 48 часа ще имате опция да изследвате творчеството и предприемаческия си дух. Големите хрумвания са значими, само че още по-важно е тяхното практическо реализиране. Предприемачеството най-често се изковава точно посредством упорития труд в устрема към това, което обичаме. То е главен мотор на нововъведенията и икономическото развиване. Днес Европа има потребност от нов вид предприемачество и ново потомство бизнесмени Нека да работим дружно. Учете се един от различен. Тествайте границите на качествата си, стремете се към повече и, несъмнено, не забравяйте да се забавлявате “, насърчи Мария Габриел учениците при откриването на форума.

Тя означи още, че самодейността демонстрира какъв брой млади гении с същинска пристрастеност за новите технологии и предприемачеството има България. Според нея концепцията и пристрастеността са основни, само че не са задоволителни. Младите хора се нуждаят от умения и пълномощия, с цел да трансфорат своята концепция в новаторски план. Имат потребност и от цифрови умения, с цел да се възползват оптимално от наличните принадлежности. Трябва да умеят също по този начин да работят в екип. В този подтекст, българският еврокомисар показа с участниците за редица начинания, посредством които Европейската комисия поддържа развиването на всички тези умения.

„ С стратегия Еразъм+ поддържаме планове за съдействие, наречени „ алианси на познанията “. В тях бизнесът и институциите за висше обучение работят дружно за свързване на практическото мислене и теоретичните знания. Европейският институт за нововъведения и технологии е друга самодейност, която сплотява бизнеса, научните проучвания и образованието, тъй че младите бизнесмени да се учат от опитни иноватори, с цел да стартират ново начинание. Освен това, сега работим върху актуализирането на Плана за деяние в региона на цифровото обучение, с цел да включим в него спомагателни ограничения в интерес на младежите “, осведоми комисарят.

Накрая тя прикани всички участници в Тийноватор стартъп уикенд към креативност и креативен дух, обич към нововъведенията и упоритост за развиване, с цел да приложат знанията и уменията, добити от програмата, по-нататък в живота си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР