Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта

...
Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта
Коментари Харесай

Отличиха Мария Габриел с голяма награда

Българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел завоюва поредна влиятелна премия за водачеството си в отбрана правата на дамите и равенството сред половете. Тя бе отличена с Глобалната визионерска премия.

Почетният комитет на Срещата на върха за дамите в бизнеса в Централна Европа-САЩ ѝ присъди оценката за 2019- година за редицата ѝ начинания за поощряване на по-голямото присъединяване на дамите в цифровия бранш и признание на ролята им за развиване на цифровото общество и стопанска система.

„ Повишаването на видимостта на гения на дамите и по-голямото им присъединяване в цифровата стопанска система би довело до стопански напредък, в това число възстановяване на обществената вероятност.

Тази премия одобрявам като самопризнание за моята работа в тази посока, само че и като знак на това, че въпросът за дамите в науката и технологиите стои високо измежду политическите цели на Европа.

Посвещавам премията на всички сполучливи дами в софтуерния бранш, на тези, които се осмеляват да поемат по пътя на технологиите, само че и на тези, които се двоумят, с цел да им служи за тласък.

На фона на бързо разрастващите се софтуерни промени, демографския спад и дефицитът на ИКТ експерти на пазара на труда, приносът на дамите може да бъде незаменима съставна част за отговор на тези провокации “, разяснява българският еврокомисар, представена от пресслужбата на Европейска комисия.

Мария Габриел беше отличена също като една от 50-те най-влиятелни дами в киберсигурността в Европа за 2019 година в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност SCmagazineUK, с премията „ Жени с въздействие 2018 “ в категория „ Талант в политиката “, премията "Technovisionaire " за отлични достижения в научните проучвания, технологиите, нововъведенията и бизнеса и с най-престижната италианска премия "Златна ябълка " на фондация "Мариса Белисарио " за върхови достижения на дамите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР